Cseresznyéből készül az "Év pálinkája"

agrarszektor.hu
Cseresznyéből készül 2017-ben az "Év pálinkája". A kereskedelmi főzdék közös pálinkakülönlegességét hét idei pálinka házasításából állítják elő.

Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket - áll a kezdeményezésről szóló közleményben. A tízfős versenyzsűri döntése szerint jövőre a cseresznyéből készült pálinkák kerülnek terítékre és a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus, valamint a Zimek főzdék párlatai kerülhetnek a szimbolikus termékbe.

A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történik. A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a házasítás gerincét adó párlatot, végül a termék a többi tétel hozzáadásával nyeri el végső karakterét. Ezt követően a Rézangyal blendmestere összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra.

A szakma szimbolikus összefogását jelképező verseny keretében 2011 óta készül el az Év pálinkája. A szervezők célja az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Az egyedi pálinkából limitált mennyiségű, sorszámozott, díszdobozos palack készül, és tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Díjnyertes és nagy hozamú RAGT kukoricák 2026-ra (x)

A kukoricatermesztés ma már egyre szélsőségesebb környezeti feltételek között zajlik, ezért a gazdálkodók számára felértékelődnek azok a hibridek, amelyek minden évjáratban stabil teljesítményt, jó stressztűrést és megbízható alkalmazkodóképességet nyújtanak.

FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?