Újabb dolgozókat vesznek fel Csányi nagy vágóhídjánál

agrarszektor.hu
Februártól 160-ra emeli a mostani százról dolgozóinak létszámát a tesztüzemben működő, Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz köthető mohácsi vágóhíd. Márciusra már ipari szintű termelést terveznek, a dolgozói létszámot pedig várhatóan 550 fősre bővítik. Valószínűsíthető, hogy a Csányi-érdekeltségű Bonafarm Csoport a közeljövőben tulajdont szerez a vágóhidat működtető MCS Zrt.-ben, amelyhez egyelőre stratégiai együttműködési megállapodás köti.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A vágóhíd január 10-én megkapta működési engedélyét - közölte az MTI-vel Sutka László vezérigazgató. A létesítményben azóta - egyelőre tesztüzemi körülmények között - napi 200-300 sertést vágnak le, a termelés folyamatosan emelkedik.

Február második hétben tervezik a csontozó- és csomagolóüzemek terheléses tesztjének indítását. Márciusra már ipari szintű termelést tervez a vágóhíd, ami a teljes kapacitás hatvan százaléka lesz.
A dolgozói létszámot februártól 100-ról 160-ra emelik, március végétől pedig várhatóan elérik a teljes tervezett 550 fős létszámot. Évente egymillió sertés - legszigorúbb élelmiszer-biztonsági és higiéniai elvárásoknak megfelelő - vágását és feldolgozását tervezik. Az üzemben belföldi értékesítésre szánt előhűtött tőkehúsrészeket és csomagolt húsokat, valamint távol-keleti exportra szánt fagyasztott húsárút állítanak majd elő. A létesítmény a tervek szerint fokozatosan éri el kapacitásának maximumát az év végéig.

A beruházást megvalósító MCS Zrt. korábbi tájékoztatása szerint a 2,7 milliárd forintos állami támogatással létesített üzem építési és gépészeti munkáinak költsége meghaladta a 20 milliárd forintot. A beruházásból 5 milliárd forint húsipari technológiai fejlesztés, amelynek része a vágó-, csontozó- és csomagolási technológia, illetve az automata logisztikai rendszer. A költségvetés további része a kiegészítő üzemrészek - köztük a szennyvíztisztító - létrehozásához volt szükséges.

A Bonafarm-csoporthoz "stratégiai megállapodással" kapcsolódó MCS Zrt. tulajdonosa a Ho-Me 2000 Kft. Az MCS Zrt. 2016 végéig projektcégként a létesítmény építésével foglalkozott, egyéb ipari tevékenysége nem volt, így pozitív eredménye sem - jegyezte meg Sutka László.

A vágóhídi megépítése előtt a Csányi Sndor tulajdonában lévő Bonafarm Csoporthoz tartozó Pick Szehed Zrt. tulajdonos volt az MCS-ben, de a beruházás megkezdése előtt kilépett. Most viszont újra femerül, hogy a Bonafarm Csoport tuajdont szerez az MCS-ben. Mint az agrárszektor.hu megírta, még nem dőlt el, hogy kisebbségi vagy többségi tulajdonszerzésről lesz-e szó.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?