Kimúlt a legendás celebtehén: nem garázdálkodik tovább a szökésbajnok

MTI
Egy németországi állatmenhelyen elpusztult Yvonne, a tehén, amely nyolc éve világhírűvé vált azáltal, hogy megszökött az emberek fogságából és hónapokon át sikeresen bujkált üldözői elől a bajorországi erdőkben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 14 éves állat életéért két napon át küzdöttek a gondozók és az állatorvosok, ám végül fájó szívvel el kellett engedniük - közölte kedden a szökevényt befogadó állatmenhely, a deggendorfi Gut Aiderbichl. A menhely szerint Yvonne valószínűleg "rámászott" egy másik szarvasmarhára, és dulakodás közben súlyosan megsérült a medencéje, a tehenet el kellett altatni. Yvonne-nal a menhely egyik legkiemelkedőbb négylábú személyisége távozott az élők sorából - írta nekrológjában a deggendorfi intézmény, hangsúlyozva, az állat egyedülállóan erős, karakteres egyéniség, fajának lenyűgöző képviselője volt. 

Forrás: (MTI/EPA/Andreas Gebert)

Yvonne, eredeti nevén Angie, 2011 tavaszán szökött meg, amikor az ausztriai Karintiából egy bajorországi gazdához került. Bevette magát az erdőbe, és hetekig békésen megvolt a vadon élő állatok közt, ám egy napon majdnem egy rendőrautónak szaladt. Ekkor figyeltek fel rá, veszélyesnek minősítették és elrendelték a kilövését. A szökevény azonban hónapokon át sikeresen kijátszotta az elejtésére, elfogására tett legrafináltabb kísérleteket, és ügyességével, bátorságával maga mellé állította a közvéleményt, híre Amerikába és Indiába is eljutott, utóbbi helyen, ahol szentként tisztelik a marhákat, menedéket ajánlottak fel neki. Yvonne-t végül a Gut Aiderbichl állatmenhely szakembereinek sikerült befogniuk altatólövedékek segítségével, és a tehenet, amely előbb-utóbb a vágóhídon végezte volna, a deggendorfi menhely fogadta be, ahol csaknem napra pontosan nyolc évvel a 2011. szeptember 2-ik befogása után altatták el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?