Nemcsak itthon nyomulnak a német diszkontok - A tengerentúlon is rákapcsoltak

agrarszektor.hu
Több mint 3 milliárd dollárt költene az Aldi az Egyesült Államokbeli terjeszkedésre a következő években. A német diszkontlánc több száz új üzletet nyitna, a meglévőket pedig megújítaná. Eközben a nagy versenytárs, a Lidl is hamarosan megnyitja első amerikai boltját- írja a Reuters.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az Aldi jelenleg 1600 boltot üzemeltet az Egyesült Államokban, a jövő év végéig további 400-at nyitna, a már meglévők közül pedig 1300-at megújítana. 2022-re a tervek szerint összesen 2500 üzletük lehet, és csak az amerikai terjeszkedésre 3,4 milliárd dollárt költenének.

A másik nagy német diszkontlánc, a Lidl, szintén az amerikai piacot célozza meg, és 100 üzletet nyit az Egyesült Államokban, az elsőt éppen a következő napokban, június 15-én. A német kiskerlánc azt ígéri, hogy 50 százalékkal olcsóbban kínálja majd termékeit, mint a riválisok.

Az Aldi eredetileg azt hangoztatta, hogy a versenytársaknál 21 százalékkal alacsonyabb árat céloz majd meg, amikor azonban a Lidl kiadta a fenti nyilatkozatát, rákontrázott. Eszerint akár 50 százalékkal alacsonyabbak lehetnek az ő árai is, emellett saját márkás termékeket is bevezet majd, amellyel az árérzékeny fogyasztókat kívánja megnyerni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?