2022. augusztus 15. hétfő Mária

Felállva ünnepelték Trumpot az amerikai farmerek

MTI
Donald Trump személyében hosszú idő után vett részt amerikai elnök a farmerek országos szövetségének tanácskozásán. Az eseményen Trumpot felállva ünnepelték a gazdák. Az elnök rendeletet írt alá a vidéki szélessávú internetelérés bővítéséről.

Az amerikai elnök arra a tanácskozásra látogatott el, amelyet a farmerszövetség évente tart meg a Tennessee állambeli Nashville-ben. Körülbelül 25 éve nem volt példa arra, hogy az USA elnöke részt vett volna ilyen konferencián. Donald Trump a nemrégiben aláírt adóreform előnyeiről beszét és a vidéki Amerika fellendítését ígérte. A híradások szerint az elnököt felállva ünnepelték a farmerek.

A farmergazdaságokban is elengedhetetlen a szélessávú internet minél teljesebb körű bevezetése, ezért a kormány átjátszó tornyok építésére ösztönzi a szolgáltatókat - emelte ki az amerikai elnök. A beszéd után Trump elnöki rendeletet írt alá a vidéki szélessávú internetelérés bővítéséről. Ezzel egyidejűleg pedig a Fehér Ház közölte, hogy az elnöki hivatal a belügyminisztériumnak küldött memorandumot, amelyben utasítást adott az internetelérés bővítéséhez szükséges intézkedések kidolgozására.

Trump nem osztott meg részleteket a farmerek számára különösen fontos észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (NAFTA) újratárgyalásáról. Ugyanakkor felhívást intézett a kongresszushoz is, és a farmertörvény megújítását kérte a törvényhozóktól, hozzátéve, hogy támogatja a szövetségi termésbiztosítást. 

Trumpot elkísérte a rendezvényre Sonny Perdue agrárminiszter és Pat Roberts kansasi republikánus politikus, a szenátus agrárbizottságának elnöke. Emellett megjelent Tennessee állam több törvényhozója is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Portfolio Future of Finance 2022
Valami másik kis szöveg
EZT OLVASTAD MÁR?