2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Kétmilliárdos fejlesztés Csányi tejipari cégénél

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi A Sole-Mizo Zrt. A vállalat 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt - közölte az MTI-vel a társaság. Az új termékeket exportra is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és többféle fermentált termék.

A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztés a tervek szerint november végéig elkészül. A projekt rvén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben az előzetes adat szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31