Kétmilliárdos fejlesztés Csányi tejipari cégénél

agrarszektor.hu
Kétmilliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi A Sole-Mizo Zrt. A vállalat 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt - közölte az MTI-vel a társaság. Az új termékeket exportra is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például növelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém és többféle fermentált termék.

A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. szegedi, bácsbokodi és csornai üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztés a tervek szerint november végéig elkészül. A projekt rvén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.

A Csányi-tulajdonú Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben az előzetes adat szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?