Itt az új őrület: hamarosan ilyen növények lephetik el Budapestet?
Szombat óta a szélesebb nyilvánosság számára is elérhető a kétféle Budapest Magkeverék.
Szombat óta a szélesebb nyilvánosság számára is elérhető a kétféle Budapest Magkeverék.
Plusz pont a KMÉ-vel az élelmiszeripar fejlesztését támogató pályázaton, itt vannak a fontos információk.
Európában a növényvédőszer-gyártók egyre inkább a biológiai alapú szerek irányába fordulnak.
Tavaly 29 európai ország bűnüldöző szervei 22 ezer tonna élelmiszert és mintegy 850 ezer liter italt (főként alkoholosat) foglaltak le, körülbelül százmillió euró értékben.
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
Új rendelet jelent meg, amely módosítja húskészítményekre és egyes előkészített húsokra vonatkozó előírásokat.
Egészséges, életkorspecifikus, zsírcsökkentett, rost- és fehérjekomponensekkel gazdagított húskészítmények kidolgozását valósították meg.
A kormány döntése értelmében a drogériákban forgalmazott termékekre is kiterjesztik az árrésstopot.
A minisztérium pontosított: a cég a korábbi években nyert el fejlesztési támogatásokat, az új termékbevezetés viszont magántőkéből történik.
Az üdítőital-gyártás költségeinek több mint harmadát az adóterhek jelentik Magyarországon.
A mentes termékek piacán indítana felmérést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) munkacsoportja.
2024-ben 2,8 százalékkal, 5,55 millió hektoliterre nőtt az öt legnagyobb magyar sörgyártó belföldi forgalma.
Világszerte, így hazánkban is egyre több ember szenved gluténérzékenységtől, tejfehérje-allergiától, tejcukor-érzékenységtől.
A konferencia az agrárinnovációt és digitalizációt hangsúlyozta, kiemelve a különböző technológiák szerepét.
A Tranzit Csoport vezérigazgatója szerint csak a felkészült szereplők maradnak talpon a bajba jutott víziszárnyas-ágazatban.
Hatszáz milliós biotechnológiai beruházás valósul meg Tarnabodon és Szécsényben.
A gluténmentes kenyér és péksütemény verseny díjátadó ünnepségét október 16-án, a Kenyér Világnapján tartották.
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az úgynevezett értéknövelő újrahasznosítással készülő élelmiszereket.
A kkv-k innovációját támogató program indul a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Pluszban.
Rengeteg szabályt kell betartani, ha ételérzékenységgel küzdő vendéget várunk otthonunkba.

Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.