Magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra

agrarszektor.hu
A magyar húsipar nagyágyúi szerepelnek azon cégek között, amelyek a közelmúltban exportengedélyt kaptak Brazíliába. A patinás listán megtalálható többek között a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó Pick Szeged Zrt. és mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., az egyaránt olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. és a kaposvári Kométa 99. Zrt, illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is. Emellett több nagy tejipari cég is exportlehetőséget kapott Brazíliába.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A legnagyobb hazai húsipari cégek üzletet látnak a brazíliai exportban - ez derül ki abból a listából, amely a közelmúlzban kiszállítási engedélyt szerzett vállalkozásokat tartalmazza. Ezen megtalálható Csányi Sándor két húsipari érdekeltsége, a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. és a Bonafarm Csoportba integrált Pick Szeged Zrt. A listán szerepel a nemrég hongkongi tulajdonba került Pápai Hús Kft., a helyi önkormányzat által üzemeltetett Gyulahús Kft. és az olasz tulajdonban lévő Hungary Meat Kft., illetve Kométa 99. Zrt.

Az exportengedélyt szerzett húsipari cégek sertés-és marhahúst szállíthatnak Brazíliába különböző formában. Van olyan cég, amely feldolgozatlan termékeket exportálhat, míg mások hőkezelt, vagy főzött termék kiszállítására kaptak jogostványokat.

A brazíliai engedélyt szerzett hazai tejfeldolgozók között is több nagy cég szerepel. A listán tallható pékdául a libanoni Riad Naboulsi tulajdonába tartozó Kőröstej Kft., a francia érdekeltségű Pannontej Zrt., valamint a magyar tulajdonú Tolnatej Zrt. is. A társaságok többségük olvasztott tejtermékeket és nem érlelt sajtokat dobhat piacra a dél-amerikai országban, de akad köztük olyan vállalat is, amely vajat, illetve különböző típusú sajtokat exportálhat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?