Kokárdás lesz a Túró Rudi

MTI
Megvásárolta a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. "Kokárdás" márkáját az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. Az üzletlánc Kokárdás márkanév alatt újabb tejtermékeket, például Túri Rudit és trappista sajtokat is forgalmaz majd.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hazai tejfelvásárlásban meghatározó, állattartók tulajdonában lévő Alföldi Tej és az Aldi 2015-ben kezdte el forgalmazni a Kokárdás termékeket, amelyek magyar termelőktől származó tejből, magyar fogyasztói igények szerint készülnek - közölte Bernhard Haider, az Aldi Magyarország ügyvezető igazgatója. Az Aldi most megvásárolta a márkanevet, de a vételárat a felek üzleti titokként kezelik.

Az Aldi Magyarország a márkanév alatt jelenleg 12 terméket értékesít, de a tranzakció nyomán olyan termékeket is forgalmazhatnak "Kokárdásként", amelyeket az Alföldi Tej nem tud gyártani, de más cégek képesek az elvárt színvonalat teljesíteni. Bernhard Haider szerint biztosan felveszik a Kokárdás kínálatába a trappista sajtokat és a Túró Rudit. Az Aldi Magyarország a jövőben az Alfölditől vásárolja majd a biotejet, így az első kiskereskedelmi áruházlánc lesz, ahol valamennyi kiszerelésű friss és UHT-tej, továbbá minden típusú trappista sajt magyar termék lesz - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Az Alföldi Tej nettó árbevétele 2017-ben meghaladta az 53 milliárd forintot, a munkavállalók létszáma pedig 630 volt. A cég 2015-ben vásárolta meg a debreceni tejüzemet, ahol idén és jövőre több mint 12 milliárd forintból sajtgyártó és porítóüzemet építenek. 15-20 százalékos éves növekedési ütem mellett és a debreceni beruházások befejezésével a belföldi tejfeldolgozók között elsők lehetnek - közölte Mélykuti Tibor, az Alföldi Tej ügyvezető igazgatója.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?