Hogy lesz itt nemzedékváltás? - Vitaanyagot készített az AGRYA

agrarszektor.hu
Vitaanyagot készített a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA a nemzedékváltásról a hazai agráriumban. Hat fontosnak tartott részterületen fogalmaznak meg javaslatokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Az ügy, ami összeköt - Nemzeti minimum az agrár nemzedékváltásért" címmel készített az AGRYA javaslatcsomagot, amelyet a szövetség február végi konferenciáján mutattak be - áll a szervezet közleményében. Az anyag kidolgozását azzal indokolják, hogy a nemzedékváltás továbbra is kiemelkedő probléma a magyar mezőgazdaságban. A helyzeten az AGRYA szerint a fiatal gazdáknak címzett uniós támogatásai sem segítettek érdemben az elmúlt években.

A közlemény szerint a javaslatcsomag hat részterületen fogalmaz meg javaslatokat

- A gazdaságátadások adminisztrációja
- Célzott finanszírozási, támogatási kérdések
- Földügyi szabályozás
- Munkaerő, foglalkoztatás, pályaorientáció
- Szaktanácsadás, képzés, tudásátadás
- Együttműködések, érdekképviselet, a nemzedékváltás megjelenése az állami struktúrában

Az anyag néhány eleme jogszabály-módosítási javaslatot is tartalmaz. Ilyen például a föltörvény elővásárlási és előhaszonbérleti, a polgári törvénykönyv öröklési és az illetéktörvény megfelelő szabályainak korrekciója.

Az agrárgazdasági nemzedékváltásnak jelenleg nincs egyértelmű kormányzati felelőse, és a téma nem jelenik meg önállóan kormányzati struktúrában - állapítja meg a szövetség. A szervezet a vitaindítónak is szánt javaslatcsomagot eljuttatja a döntéshozóknak, illetve a szakmai és politikai szereplőknek is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?