Itt a lista! Ezeket a magyar borokat isszák idén a diplomaták

agrarszektor.hu
A Tokaji borvidék borai és pezsgői uralják a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 2019-es borválogatását, amely Magyarország külképviseletei számára készült. A huszonegy tételből álló listán szerepel egy kövidinka, valamint bekerült a válogatásba egy biobor is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kilenc tokaji pincészet bora, illetve pezsgője került be a KKM idei borválogatásába, amely összesen huszonegy terméket tartalmaz, és a magyar borkultúrát képviseli majd a külképviseleteken, illetve a különböző diplomáciai fogadásokon. Így a Tokaji borvidék a meghatározó a listán, amelyre pontosan meghatározott termőterületekről származó, Kárpát-medencei szőlőfajtákból készült, magyar borok kerülhetnek rá. A huszonegy tételes borösszeállítást az alábbi táblázat tartalmazza:

A listán található tokaji borok és pezsgők között számos neves pincészet - így például a Garamvári, a Sauska, a Royal Tokaj vagy Mád - termékei szerepelnek, bekerült azonban a válogatásba a Pendits pincészet egy biobora is. A huszonegy tételes válogatás egyébként összesen nyolc borvidékről származik, a Tokaji mellett pedig megtalálható a Badacsonyi, a Tolnai, a Kunsági, a Somlói, a Balatonfüred-csopaki, az Egri, a Szekszárdi, és a Villányi. A kizárólag magyar szőlő- és borfajtákat tartalmazó válogatásban a furmintok viszik a prímet, de megtalálható még az olaszrizling, a kadarka és a bikavér is. Érdekesség, hogy idén egy kövidinka is rajta van a listán, a 2018-as év bora, a kékfrankos, azonban nem szerepel a válogatásban. 

A borsort idén két kategóriába sorolták. A presztízsborokat ültetett vacsorákon kínálják vagy ajándékként adják majd, a party csomagba tartozó tételeket pedig a nagyobb létszámú diplomáciai fogadásokra szánják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?