Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
Jelenleg már csak Franciaországban, illetve Észak-Afrikában termesztett burgonya kapható Magyarországon, a magyar burgonya ugyanis szinte teljesen elfogyott a boltokból, így a kereskedők kénytelenek importból fedezni a szükségleteket - mondta az InfoRádiónak Murai György, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnökségi tagja. Franciaországból piros héjű burgonya érkezik, amit kifejezetten exportra, többek között Magyarországra termelnek. Észak-Afrikából is érkezik krumpli az országba, ez azonban évek óta jellemző, hogy ha a hazai áru elfogy a polcokról, akkor Afrikából pótolják a kereskedők - tette hozzá.
Februárban 66 százalékkal volt drágább a burgonya az egy évvel azelőtti árakhoz képest, ezt pedig az elmúlt két hónapban további kisebb drágulás követett - emelte ki Murai György, aki hozzátette, hogy a legnagyobb árrést a kereskedelem teszi az árura. Habár kisebb mennyiségben már megjelent a piacokon a magyar új krumpli, jelenleg azonban 1200-1300 forintos kilogrammonkénti áron kapható.