Kemény kijelentést tett a szakember az árstopos élelmiszerekről: ez durva

Kemény kijelentést tett a szakember az árstopos élelmiszerekről: ez durva

agrarszektor.hu
Nagyon alacsony minőségűnek tartja az árstopos termékek egy részét Raskó György agrárvállalkozó, aki szerint eleve hiba volt már bevezetni is az ársapkát, azokkal ugyanis csak a nagyobb élelmiszerláncok jártak jól, a magyar gazdák és kiskereskedők csak buktak vele. A szakember szerint az ársapkás burgonya minősége gyakorlatilag olyan, amit maximum a sertéseknek háztájiban szoktunk adni, megfőzve. 

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Jóval alacsonyabb minőséget jelent az árstop például a burgonya, valamint a sertéshús esetében Raskó György szerint, kiemelte, az importált burgonyák 10-15 százalékát általában kidobják, de az árstop miatt ma már ezt sem teszik meg mindenhol, és az igazán alacsony minőségű krumplikat is eladják - közölte a Jazzy Business Class műsorában a szakember.

Gyakorlatilag az ársapkás burgonya minősége az olyan, amit mi maximum a sertéseknek háztájiban szoktunk adni, megfőzve. Körülbelül ez a minőség, amit ma ársapkás krumpliként kínálnak a boltok

- fogalmazott. Hozzátette, tavaly drámaira zsugorodott a kiskereskedelemben a magyar piaci részesedés, miközben a multik tulajdonában levő diszkontoké nőtt és a trend idén is folytatódik, ha nem vezetik ki az árstopokat.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) december közepén tájékoztatott arról, hogy nem találtak problémákat a csomagol burgonyáknál, és a beltartalmi, illetve az élelmiszerbiztonsági jellemzőik is megfeleltek az előírásoknak. A szakemberek még szeptember elején 27 különböző (köztük 2 bio) csomagolt burgonyát gyűjtöttek be a kereskedelmi áruházláncok polcairól, és ezeket vették górcső alá. 

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31