2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Meglépték a magyar áruházláncok: elindultak a nagy dinnyeakciók

agrarszektor.hu
Sokkal később indult idén a dinnyeszezon, így a nagy dinnyeakciók még csak a napokban kezdődtek el az áruházláncokban. Ahogy azonban egyre melegebb lesz a következő napokban, az árak is folyamatosan csökkennek majd, a 100 forintos dinnyeárra azonban még várniuk kell a vásárlóknak. A legtöbb áruházláncban jelenleg 190 forint körül van egy kilogramm görögdinnye ára, van azonban ahol már most 129 forintért adják a gyümölcsöt.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Két héttel később indult idén a dinnyeszezon Magyarországon, a júliusi meleg miatt pedig néhány nap alatt elindultak a nagy akciók az áruházláncokban - derül ki a blokkk.com közleményéből. Egyes áruházak a régebbi árat áthúzva hirdetik a dinnyéjüket az árcédulán, és habár a magyar dinnye még csak a napokban került a boltokba, a következő hét melegebb napjai még lejjebb vihetik az árakat a boltokban. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A blokkk.hu július 18-i dinnyeár körképe sokat változott július 15 óta, néhány nap alatt ugyanis teljesen újraírták az árcédulákat a boltosok. A legnépszerűbb és legolcsóbb csíkos görögdinnye árát nézve az Auchan-ban 189 forintos kilónkénti árról 134 forintra csökkent, a CBA-ban 299 forintról 219 forintra, a Sparban pedig 249 forintról 199 forintra csökkent a dinnye ára. A Penny-ben a legolcsóbb a dinnye, itt 129 forintba kerül egy kiló gyümölcs, míg a Tesco-ban még nem indultak meg a nagy akciózások, és változatlanul 189 forintba kerül egy kilogramm görögdinnye. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács információja szerint egy hete 240-280 forint között mozgott a nagybani piacon ajánlott ár, ahol a boltosok egy része megveszi a dinnyéjét, amit majd a vásárlónak kínál. A 100 forintos dinnyeárra még várni kell, erről ugyanis a következő napok időjárása, és a magyar dinnye exportjának sikeressége dönt majd.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?