Milliárdos fejlesztés Badacsonyörsön: beújított a Varga Pincészet

agrarszektor.hu
A Varga Pincészetnél 2019 novemberétől legnagyobb részben csúcstechnológiájú palackozósoron történik a borok palackba zárása Badacsonyörsön. Az új, automatizált gépsor óránként 14 ezer palack töltésére képes, emellett ellenőrzi az üres palackok tisztaságát, épségét, töltési szintjét, valamint a lezárás minőségét. A fejlesztés fő iránya az innovatív technológia bevezetése volt, és az 1 milliárd forintból csak kis részt, 100 millió forintot tett ki az üzemcsarnok átépítése.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az új technológia bevezetése létszám-megtakarítást is eredményezett, más területeken viszont emelkedett a létszám, így a dolgozók száma az előző évi 180 fő körül stabilizálódott. A Varga Pincészet badacsonyörsi és feldebrői üzemeiben évente hozzávetőleg 15 millió palack bort termelnek - írja közleményében a pincészet.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az vállalkozás az elmúlt 2-3 év alatt összesen 3 milliárd forintot fordított fejlesztésre. Az idén megújult és jelentősen bővült a palackozási kapacitásunk Badacsonyörsön, de ezen kívül több mint 2 milliárd forintos, szintén több éves projektet fejeztünk be tavaly az Egri borvidéken lévő feldebrői birtokunkon, ami a szőlőfeldolgozó-, erjesztő- és bortároló kapacitásainkat bővítette, nyilatkozta Varga Péter alapító tulajdonos. Ezzel a Varga Pincészet 2019 végére befejezte azokat a fejlesztéseket, amelyeket növekvő értékesítésük indokolttá tett.

A palackozási kapacitás bővülése talán nem is a legfontosabb eredménye a fejlesztésnek, folytatja Varga Máté ügyvezető. Azzal, hogy most már két palackozósorral rendelkeznek, rendkívüli módon megnövekedett a termelési biztonságuk, az új gépsorral pedig úgy termelnek 40%-kal többet, hogy 30%-kal kevesebb élőmunkára van szükségük. Ezen kívül olyan műszaki automatizálási megoldások jelentek meg a vállalatnál, amelyek a borászatban nemcsak Magyarországon számítanak újdonságnak, hanem akár Európa fejlettebb országaiban is, mivel jelentősen hozzájárulnak termékeik minőségbiztonságának növeléséhez is.

Az automatikus ellenőrző gépeket gyártó német világcég pincészetünkben forgatott reklámfilmet legkorszerűbb gépeinek működtetéséről. A filmet a napokban mutatták be Európa legnagyobb italipari szakvásárán, a NürnbergMesse-én

 - mondta Varga Péter

A Varga Pincészetnél 2019. november 8-án zárult le az a két év alatt lezajlott, 1 milliárd forintba kerülő beruházás, amelynek megvalósításához 831 millió forint a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú, "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel" megnevezésű pályázatból származik. Ennek keretében a pincészet 307,47 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz és 315,79 millió forint 1 százalékos kamatozású hitelhez jutott. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A felhasznált képek forrása: Getty Images.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?