Szétosztottak 300 milliárdot szálláshely-fejlesztésre: a borászatok lecsaptak rá

agrarszektor.hu
Több turisztikai térségben is meghirdették a Kisfaludy szálláshely-fejlesztési programot, amelyből a térségek borászatai is profitáltak. A borkészítés kevésbé nyereséges tevékenység, mint a turizmus, így nem csoda, ha sokan rámozdultak a lehetőségre.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A 38. leggazdagabb magyarnak, valamint egy máltai székhelyű pénzügyi alap által tulajdonolt tokaji borászatnak is jutott a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által meghirdetett, tavaly lezárult, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati forrásaiból - írja a napi.hu a nyertesek listája alapján. Az egyes régiókban más-más keretösszeggel és feltételekkel hirdeték meg a támogatást.

A program vissza nem térítendő pénzeiből 2020 végére megújulhat a Mészáros Lőrinc egyik cégének tulajdonában lévő tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia is. A nyertesek listáján a Royal Tokaji Borászati Zrt. is szerepel: Mádon 93 millió forint közpénz segítségével építhetik fel a Royal panziót. Stabilan veszteséges cégről van szó, tavaly éppen 137 millió forint veszteség jött össze az angol tulajdonosoknak. A többségi tulajdonos pedig a máltai székhelyű Foinavan Credit Fund nevezetű pénzügyi alap.

A Royal Tokaji Borászati Zrt. adózás előtti eredménye

A támogatói okirattal rendelkezők listájából korábban kiderült: a Laposa Birtok Termelési és Szolgáltató Kft. 173,2 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a badacsonyi Kishableány Panzió létrehozására. A neszmélyi HillTop-Bor Kft. 38,4 millió forintot kapott szálláshelyfejlesztésre az MTÜ-től. Ők 2018-ban jó évet zártak: a 2,5 milliárd forintos árbevétel 258 millió forintos profitot eredményezett. A HillTop borhotel jelenleg 4 darab dunai panorámás és 4 darab provancei stílusú szobával várja a vendégeket. A Kányaváry Borbirtok Kft. is borpanziót építhet Zalaszabaron, a cég Szabadics Zoltán nagyvállalkozó tulajdonában van, és szintén sikeresen pályázott az MTÜ-nél: 68 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert el.

Forrás: MTI Fotó: Komka Péter
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?