Magyar szőlőfajta hódít a világon: mindenki odavan érte

Magyar szőlőfajta hódít a világon: mindenki odavan érte

agrarszektor.hu
Immár harmadik éve ünnepeljük február elsején a furmint világnapját, mely az első magyar szőlőtípushoz rendelt nemzetközi ünnep. Ennek alkalmából az IMO - Time for wine 3 érdekességet gyűjtött össze a tokaji borvidék csúcsgasztronómiában is helytálló fő fajtájának, ilyen például az is, hogy furmintban Magyarország egyeduralkodó.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A furmintot az egyik legértékesebb hungarikumunknak tekintjük, túlnyomórészt - körülbelül 97%-ban - Magyarországon termesztik ezt a szőlőfajtát. Hazánkban elsősorban Tokaj-Hegyalja, Somló és a Balatonfüred-Csopaki borvidéken található. Több Master of Wine - például Jancis Robinson, Caroline Gilby és Natasha Hughes - szerint óriási lehetőség van a furmintban, mely méltó vetélytársa lehet a nemzetközi szinten ismert fehér fajtáknak.

A szőlőfajta neutrális jellegének köszönhetően sok borstílust meg tud jeleníteni, így jóformán bármilyen vacsora is kerül az asztalra, a furminttal nem lőhetünk mellé. A friss, könnyedebb tételek mellé kiválóan illenek a halak, a csirke és a pulyka, míg a testesebb furmintok borjút, bárányt vagy vad szárnyasokat kívánnak. Ha kacsa vagy liba van terítéken, érdemes szamorodnit felbontani, libamáj és kacsamáj esetén pedig tökéletes választás az aszú.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31