Imádják a magyar borokat Lengyelországban

Imádják a magyar borokat Lengyelországban

MTI
Magyar borászati bemutatót tartottak szerdán Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a legutóbbi országos borversenyen díjazott huszonhat pincészet mutatkozott be a lengyel üzleti partnerek előtt. A HNT 2018 óta rendezi lengyelországi szakbemutatóit, január végén a rendezvényre Krakkóban is sor került.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A HNT közleménye szerint a borbemutatón két hagyományos tematikus mesterkurzus is zajlott a több mint 230 fős lengyel üzleti közönség számára. Brazsil Dávid, a HNT főtitkára úgy értékelte: előrejelzések szerint az elkövetkező években a lengyel borfogyasztás mind mennyiségben, mind értékben várhatóan növekszik. A következő öt évben az export mennyiségét legalább háromszorosára kell növelni, mert jelenleg a lengyelországi borbehozatalban Magyarország csak a nyolcadik helyen szerepel. 

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A magyar borkivitelben Lengyelország 2019-ben értékben az ötödik helyet foglalta el, az itt értékesített magyar borok ára hatvanöt százalékkal magasabb az átlagos exportárnál. A tavalyi év első 11 hónapjában 2,7 millió liter bort exportáltunk Lengyelországba.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szegedre várják a borrajongókat
Élelmiszer

Szegedre várják a borrajongókat

Csütörtökön indul a dél-alföldi város borászati seregszemléje, ahol a kultúra és a jótékonyság is helyet kapott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?