Új termékkel erősít a Dreher: április elején érkezik a boltokba ez a sörkülönlegesség

Új termékkel erősít a Dreher: április elején érkezik a boltokba ez a sörkülönlegesség

agrarszektor.hu
Április elejétől érkezik a boltok polcaira a Dreher IPA. A receptúra elkészítésével a sörfőzőmesterek célja az volt, hogy egy igazán markáns ízt hozzanak létre. A hat féle komlóval készülő új variáns testesebb, kesernyésebb és összességében karakteresebb a márka többi ale típusú sörénél.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Április elejétől érkezik a boltok polcaira a Dreher IPA. A receptúra elkészítésével a sörfőzőmesterek célja az volt, hogy egy igazán markáns ízt hozzanak létre. A hat féle komlóval készülő új variáns testesebb, kesernyésebb és összességében karakteresebb a márka többi ale típusú sörénél, tudhattuk meg a gyártó közleményéből.

Az India Pale Ale egy felsőerjesztésű sör, amelyet az angol sörfőzőmesterek a XVIII. század végén fejlesztettek ki, hogy magas komlótartalmuknak köszönhetően tovább őrizzék meg a minőségüket és így a távoli gyarmatokra is minőségromlás nélkül szállíthatóak legyenek. Az IPA típusú sörök jelenleg nemzetközi szinten a második legnépszerűbb típusnak számítanak a Dreher Antal által világhírűvé tett lágerek után.

A gyártó az elmúlt két évben rendkívül jó tapasztalatokat szerzett az első felsőerjesztésű sörével, a Dreher Pale Ale-el. A tavaly bemutatott Red Ale szintén azonnal sikeres lett a fogyasztók körében.

Ezért is döntöttünk úgy, hogy itt az ideje elkészítenünk egy olyan receptúrát, amely karakteresen keserű és határozottan testes, azaz egy valódi, izgalmas India Pale Ale. A Dreher IPA elkészítéséhez Citra, Mosaic, Cascade, Centennial, Azacca és Pekko komlót használunk

- mondta el az új sörről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörtermelési főmérnöke.

A Dreher IPA a hatodik variánsként érkezik a márka családjába a Bak, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Red Ale és a Félbarna Hidegkomlós mellé. Mindegyik típus kizárólag 3 klasszikus összetevőt tartalmaz: árpamalátát, komlót és kristálytiszta vizet. A domináns komlózottságának köszönhető 35-ös IBU értékével figyelemreméltó a kategóriájában - a nemzetközi szinten bevezetett skála, az "International Bittering Units" 0 és 100-as érték között értékeli a sörök keserűségét.

Az új variáns április elejétől kapható a boltokban. A kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?