A megmaradt sörből készített kézfertőtlenítőt a HEINEKEN Sopronban

agrarszektor.hu
Bár egyre inkább kezd visszatérni az élet az éttermek, sörözőkbe, azaz a HORECA-szektorba, a sörgyártóknak nagyon nem volt könnyű eddig az idei év. A fontos tavaszi szezonban gyakorlatilag csak otthon lehetett alkoholt fogyasztani, jelentős mennyiségű HORECA-készlet is megmaradt. Ezt a készletet használta ki a HEINEKEN, és egy új terméket kezdett gyártani.

Agrárszektor 2022 konferencia

Jövő héten érkezik az idén 10 éves Agrárszektor konferencia, a hazai agrárium kiemelkedő kétnapos szakmai eseménye Siófokon! Gazdálkodók, döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, élelmiszeripari szakértők, államigazgatási topvezetők egy helyen, egy időben az agrárium csúcstalálkozóján! 

A gyártó az Agrárszektort arról tájékoztatta, hogy a vendéglátóegységekből visszavett söröket nem szerették volna megsemmisíteni, így született az ötlet, hogy készüljön belőle fertőtlenítőszer.

Az eljárás maga egyszerű: a sörből lepárlással készült magas alkoholtartalmú folyadék, majd ezt elegyítik glicerinnel.

Közel 3000 darab készült a fertőtlenítőből, ebből kapott a cég minden dolgozója, a többi pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti otthonai került.

A "sertőtlenítő" elnevezésű szer különleges csomagolást is kapott:

Fotó: HEINEKEN

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?