Koronavírus: kegyetlenül padlóra küldte a brit söripart a járvány

Koronavírus: kegyetlenül padlóra küldte a brit söripart a járvány

agrarszektor.hu
Csaknem 1,2 milliárd literrel kevesebb sört értékesítettek Nagy-Britanniában 2020-ban.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A szigetországban 2,1 milliárd pinttel, azaz csaknem 1,2 milliárd literrel kevesebb sört értékesítettek 2020-ban, mint egy évvel korábban - írta meg a Világgazdaság a Guardian cikke alapján. A Brit Sör és Kocsmaszövetség jelentéséből kiderült, hogy a brit kocsmák 2020 márciusa óta kapnak pénzügyi segítséget az államtól, hogy fennmaradásukat biztosítani tudják, és Angliában ígéretük van arra is, hogy az iparág mintegy 400 millió fontos újraindítási támogatásban részesül még idén.

A pubok kerthelyiségei a tervek szerint április 12-én, a kocsmák belső terei legkorábban május 17-én nyithatnak újra az Egyesült Királyságban. A sörfőzdék és a kocsmárosok abban bíznak, hogy a brit lakosság tömeges oltásának előrehaladtával akár már tavasszal, de legkésőbb a nyáron újra fellendül a forgalmuk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?