Itt a bejelentés: több száz millió forintból fejleszt a Heineken a Soproni Sörgyárban

agrarszektor.hu
540 millió forint értékben innovatív termeléskorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházásokat valósít meg a Heineken Hungária a Soproni Sörgyárban a Magyar kormány 270 millió forintos támogatásával. Ez erről szóló okiratot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyújtotta át az idén 125 éves vállalatnak, amely egyszerre büszke a hagyományaira és innovatív sörkülönlegességeire.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Soproni Sörgyár modernizációja tovább folytatódik: hatékonysága és a gyártási minősége tovább javul, miközben az ökológiai lábnyoma és vízfelhasználása csökken az innovatív beruházások eredményeképp - írja közleményében a Heineken Hungária. A munkavállalók pedig még modernebb, környezetkímélőbb berendezéseken dolgozhatnak.

A sörgyártás energiahatékonyságát javító hűtőgépházi és energiaüzemi fejlesztések, új termékek gyártásához szükséges sörtartály és maláta siló, valamint a kapacitást és munkabiztonságot növelő nagyteljesítményű malátaszállító rendszer beszerzése is lehetővé válik a Heineken Hungária új soproni beruházásainak keretében. A program során a magas termékminőség szavatolására in-line mérőrendszerek kerülnek beépítésre és modernizálják a vízkezelő és -tisztító, valamint a csírátlanító berendezéseket. Ezek tovább javítják az élelmiszerbiztonságot, ahogy az az új laboreszközök beszerzése is ezt a célt szolgálja. A Soproni Sörgyárban megvalósuló fejlesztések forrása részben az a 270 millió forintos (800 000 euró) támogatás, amelyet a Magyar Kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosít a Heineken Hungáriának.

A Heineken Hungária a folyamatos innovációra és a fenntarthatóságra alapozza üzletpolitikáját. Amikor a Soproni Sörgyár 125 éves fennállását ünnepeljük, különösen fontos emlékezni arra, hogy innováció és tradíció tisztelete a vállalatunknál kéz a kézben jár. Az elnyert támogatással tovább erősíthetjük a versenyképességünket és a munkahelymegtartó képességünket egy gazdaságilag igen érzékeny időszakban"  

- hangsúlyozta Geert Swaanenburg, a Heineken Hungária vezérigazgatója.

Forrás: Heineken Hungária 

A Kormány támogatásával megvalósuló beruházások egy része a fenntarthatóbb működés megteremtésére irányul, hiszen a Heineken nemzetközi célkitűzései között az egyik legfontosabb, hogy hamarosan a világ legzöldebb sörgyártója legyen. A beruházások a kapacitásbővítést is szolgálják, ami arra utal, hogy az itt gyártott tradicionális lágersörök, például Magyarország legnépszerűbb söre, a Soproni, és az Óvatos Duhaj sörkülönlegességek iránt megnövekedett piaci kereslet.

Ahogy ma, a Soproni Sörgyár 125 éve is a város egyik legnagyobb beruházója és munkaadója volt, amely már működésének első évében négymillió korsó sörrel látta el a hazai piacot. A Heineken 1990 óta van jelen Magyarországon és azóta több száz milliárd forintot fektetett be a Soproni Sörgyár korszerűsítésébe és gyártókapacitásainak növelésébe. A vállalat beszállítóinak jelenleg 85 százaléka hazai vállalkozás, amelyek nyersanyagokkal és magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokkal látják el a vállalatot. A vállalat célja, hogy a magyar alapanyagok mind szélesebb körét használja fel a sörgyártás során. Kiváló minőségű magyar árpát, a Soproni radlerek előállításához pedig magyar meggyet és bodzát használnak fel. Az elmúlt két évben a vállalat támogatásával a nagy múlttal rendelkező, hazai komlótermesztést is újraindult Kastélyosdombón, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat koordinációjával és az Agrárminisztérium, valamint a Magyar Nemzeti Bank támogatásával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?