2023. október 5. csütörtök Aurél
Itt a bejelentés: több száz millió forintból fejleszt a Heineken a Soproni Sörgyárban

Itt a bejelentés: több száz millió forintból fejleszt a Heineken a Soproni Sörgyárban

agrarszektor.hu
540 millió forint értékben innovatív termeléskorszerűsítő és kapacitásnövelő beruházásokat valósít meg a Heineken Hungária a Soproni Sörgyárban a Magyar kormány 270 millió forintos támogatásával. Ez erről szóló okiratot Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyújtotta át az idén 125 éves vállalatnak, amely egyszerre büszke a hagyományaira és innovatív sörkülönlegességeire.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Soproni Sörgyár modernizációja tovább folytatódik: hatékonysága és a gyártási minősége tovább javul, miközben az ökológiai lábnyoma és vízfelhasználása csökken az innovatív beruházások eredményeképp - írja közleményében a Heineken Hungária. A munkavállalók pedig még modernebb, környezetkímélőbb berendezéseken dolgozhatnak.

A sörgyártás energiahatékonyságát javító hűtőgépházi és energiaüzemi fejlesztések, új termékek gyártásához szükséges sörtartály és maláta siló, valamint a kapacitást és munkabiztonságot növelő nagyteljesítményű malátaszállító rendszer beszerzése is lehetővé válik a Heineken Hungária új soproni beruházásainak keretében. A program során a magas termékminőség szavatolására in-line mérőrendszerek kerülnek beépítésre és modernizálják a vízkezelő és -tisztító, valamint a csírátlanító berendezéseket. Ezek tovább javítják az élelmiszerbiztonságot, ahogy az az új laboreszközök beszerzése is ezt a célt szolgálja. A Soproni Sörgyárban megvalósuló fejlesztések forrása részben az a 270 millió forintos (800 000 euró) támogatás, amelyet a Magyar Kormány nevében a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztosít a Heineken Hungáriának.

A Heineken Hungária a folyamatos innovációra és a fenntarthatóságra alapozza üzletpolitikáját. Amikor a Soproni Sörgyár 125 éves fennállását ünnepeljük, különösen fontos emlékezni arra, hogy innováció és tradíció tisztelete a vállalatunknál kéz a kézben jár. Az elnyert támogatással tovább erősíthetjük a versenyképességünket és a munkahelymegtartó képességünket egy gazdaságilag igen érzékeny időszakban"  

- hangsúlyozta Geert Swaanenburg, a Heineken Hungária vezérigazgatója.

Forrás: Heineken Hungária 

A Kormány támogatásával megvalósuló beruházások egy része a fenntarthatóbb működés megteremtésére irányul, hiszen a Heineken nemzetközi célkitűzései között az egyik legfontosabb, hogy hamarosan a világ legzöldebb sörgyártója legyen. A beruházások a kapacitásbővítést is szolgálják, ami arra utal, hogy az itt gyártott tradicionális lágersörök, például Magyarország legnépszerűbb söre, a Soproni, és az Óvatos Duhaj sörkülönlegességek iránt megnövekedett piaci kereslet.

Ahogy ma, a Soproni Sörgyár 125 éve is a város egyik legnagyobb beruházója és munkaadója volt, amely már működésének első évében négymillió korsó sörrel látta el a hazai piacot. A Heineken 1990 óta van jelen Magyarországon és azóta több száz milliárd forintot fektetett be a Soproni Sörgyár korszerűsítésébe és gyártókapacitásainak növelésébe. A vállalat beszállítóinak jelenleg 85 százaléka hazai vállalkozás, amelyek nyersanyagokkal és magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokkal látják el a vállalatot. A vállalat célja, hogy a magyar alapanyagok mind szélesebb körét használja fel a sörgyártás során. Kiváló minőségű magyar árpát, a Soproni radlerek előállításához pedig magyar meggyet és bodzát használnak fel. Az elmúlt két évben a vállalat támogatásával a nagy múlttal rendelkező, hazai komlótermesztést is újraindult Kastélyosdombón, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat koordinációjával és az Agrárminisztérium, valamint a Magyar Nemzeti Bank támogatásával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?