Milliárdokat kap a magyar kertészeti ágazat: erre lehet felhasználni

Milliárdokat kap a magyar kertészeti ágazat: erre lehet felhasználni

agrarszektor.hu
A magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a jól felmért piaci igények, az ehhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét, a kormányzat a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani - jelentette ki Feldman Zsolt a Simon családi gazdaság gyümölcsfeldolgozó üzemének átadásán, Hatvanban. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripar (ÉLIP) fejlesztését célzó támogatása keretében mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kertészeti kultúra kiemelten fontos az Agrárminisztérium számára, a közeljövőben egy 30 milliárd forint értékű pályázati lehetőség nyílik majd az ágazatnak, amelyet egyebek mellett hűtőházra, osztályozó- és csomagoló berendezésekre lehet fordítani. Feldman Zsolt úgy fogalmazott, hogy a különböző támogatásokkal a kormányzat azt szeretné segíteni, hogy a Magyarországon évente megtermelt 8-900 ezer tonna gyümölcs minél magasabb minőségben kerülhessen a fogyasztók elé, valamint tovább bővüljenek a magyar zöldség-gyümölcs piac lehetőségei.

Ez a beruházás olyan XXI. századi megoldás és technológia, amely új lehetőségeket is teremt, hiszen minden ilyen lépés példát mutat és egyben új lendületet ad a gazdálkodók, a vállalkozások számára, mondta el az üzem átadásán Jakab István. Az Országgyűlés alelnöke úgy fogalmazott, hogy a családi gazdaság mögött egy olyan innovatív ember áll Simon Attila személyében, aki az egész gazdatársadalmat inspirálni tudja.

A gyümölcsfeldolgozó 82 millió forintból épült fel, melyhez 32 millió forint támogatást kaptak. A beruházás része egy dió szárító gép, gyümölcsfeldolgozó gépsor, aszaló- és gyümölcsprés, valamint gyümölcslé és aszalt gyümölcs-csomagoló gépek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?