Óriási siker: magyar bor került a világ legjobbjai közé

Óriási siker: magyar bor került a világ legjobbjai közé

agrarszektor.hu
Egyetlen magyar bor kapott két aranyat is idén a világ legbefolyásosabb és legszigorúbban bírált borversenyén. A mádi Juliet Victor borászat 2017-es 6 Puttonyos Tokaji Aszúja lenyűgözte a londoni International Wine Challenge zsűrijét, 15 ezer tétel közül került a legjobbak közé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Különféle termőtalajok találkozásából keletkezett, kivételesen gazdag terroir - ez jellemzi a Tokaji borvidék területén található mádi birtokot. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított területen találjuk a Váradi család birtokát, a Juliet Victor borászatot. A nagy múltú termőterületen csúcstechnológiával előállított borokat készítenek, palackoznak elegáns, száraz fehérbort és egyedülálló édes desszertbort.

A borászat tulajdonosa, Váradi József úgy fogalmazott, hogy a Juliet Victor az ő eszköze arra, hogy visszaadjon valamit a világnak. A barátaikkal azt szokták mondani, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyon az ember. A szakember hiszi, hogy a Tokaji borvidék, különösen Mád képes a világszínvonalú borkészítésre.

A pincészet idén tavasszal sikerrel szerepelt a világ legbefolyásosabb és legszigorúbban bírált borversenyén, az International Wine Challenge-n. A zsűriben helyet foglalnak a nemzetközi boripar elismert szakértői, kereskedelmi döntéshozói és influenszerei, hogy évről évre megtalálják a versenyen képviselt 52 bortermelő ország 15 ezer tételéből a legjobbakat.

A Juliet Victor borai közül idén tavasszal hármat is díjaztak, két furmintot (Betsek Furmint 2018 és Bomboly Furmint 2018), illetve a 2017-es 6 Puttonyos Tokaji Aszút, ami kategóriájában Gold elismerést kapott. Az aranyéremmel kitüntetett borokat a zsűri újrakóstolja, majd kiválasztja közülük a nagydíjat érdemlő legjobbat - ezt a Gold Trophy-díjat kapta idén egyedüli magyar borként a már említett aszú.

Az aszút e héten a Decanter Wine Challange-en is díjazták: a bor Platina minősítést kapott, továbbá Bomboly és Király Furmint tételek aranyérmet, Betsek Furmint bor pedig bronzérmet nyert. A nevesszakportál méltatta a 6 Puttonyos Tokaji Aszú intenzív, texturált és összetett (fűszeres, narancsos, lonc és azálea jegyek) ízvilágát, édes, ám mégis finom savasságát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?