Megjelent a romániai csirkemell a hazai boltokban: ezt sózzák rá a magyarokra?

Megjelent a romániai csirkemell a hazai boltokban: ezt sózzák rá a magyarokra?

agrarszektor.hu
Sokan tartottak attól, hogy az élelmiszerárstop bevezetése miatt olcsóbb importáruk áraszthatják el a magyar boltokat. Úgy tűnik, hogy egy-egy termék esetében valóban megjelent ez a probléma, de összességében elmondható, hogy nem ez a jellemző. A kormány a finomliszt, a 2,8 százalékos UHT tej, a kristálycukor, a sertéscomb, az étolaj, valamint a csirkemell és -far-hát esetében rendelte el január közepén, hogy februártól a tavaly októberi áron kell árulni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Na, de mi a helyzet az említett élelmiszerekkel? Fontos tudatosnak lennünk vásárláskor, ezért érdemes mindig megnézni, hogy honnan származik az adott termék - ez pedig most különösképpen igaz. Bár nem mindegyik áru esetében derül ki egyértelműen, hogy honnan jött, az viszont jól látszik, hogy túlnyomórészt magyar élelmiszerekkel találkozhatunk a polcokon még az árstop ellenére is.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

EZ IS ÉRDEKELHET

Származási hely: 

Az érintett UHT-tej esetében jól megfigyelhető, hogy minden áruházláncnál egyértelműen magyar termék. Van, ahol kifejezetten jelölték is ez az ismerős logóval, van ahol a tejesdobozon olvasható a (magyar) gyártó cég neve - írja a hvg. A finomlisztnél már akadnak különbségek. Van, ahol nem lehet egyértelműen látni, hogy honnan érkezett az áru, csak azt, hogy ki a forgalmazó. Van olyan áruház, ahol egyértelműen a magyar liszt a legolcsóbb, azonban akad olyan is, ahol szlovák került a polcra. A cukroknál sem derült ki több helyen, hogy import vagy hazai gyártás, de cseh és lengyel cukrot is lehet találni. A csirkemellnél egy-egy húspultnál ott van a román zászló, de a többi üzletlánc csirkemelle mellett ott virít a magyar zászló, így javarészt hazánkból származik ez az élelmiszer is. A far-hátról pedig utóbbi szintén elmondható. A sertéscomb esetében sem kell aggódni azért, hogy nem hazai terméket kell elfogyasztanunk. Az étolajnál nem látszik minden üzletben, hogy honnan érkezett, de ahol látszik, ott egyértelműen hazai gyártótól származnak a termékek.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55