Hivatalos: vége a három éve tartó szállítási tilalomnak Kína és Oroszország között

Hivatalos: vége a három éve tartó szállítási tilalomnak Kína és Oroszország között

agrarszektor.hu
Február 20-án lejárt az a vonatkozó szállítási tilalom, ami 2019 augusztus 10-étől volt érvényben Kína és Oroszország között. Kínának sikerült megoldania a növényegészségügyi problémákat, így újraindulhat az export.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A három éves zárlat oka hivatalosan az volt, hogy az orosz hatóságok növényegészségügyi problémákat találtak a kínai alma- és körteszállítmányokban - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Ezekre a Kínában bevezetett intézkedések és a vámhatóságok növényegészségügyi részlege által adott garancia képében sikerült megoldást találni, így a kereskedelmi kapcsolat újraindulhat a két ország között - Kína évi 100-160 ezer tonna almát és 40-50 ezer tonna körtét szállított Oroszországba az embargó előtti időszakban.

Oroszország a világ legnagyobb almaimportőre évi 700 ezer és 1 millió tonna közötti behozatallal. Kína a világ legnagyobb almatermesztője és egyben legjelentősebb exportőre is átlagosan évi 1 millió tonnás kivitellel. A kínai alma legfőbb előnye olcsóságában rejlik, ezért olyan országok importálják, amelyek az alacsony árszegmensbe keresnek almát, míg Kína jelentős mennyiségben vásárol a világpiacon kiváló minőségű almát elsősorban Új-Zélandról, az Egyesült Államokból, Chiléből, Dél-Afrikából és Franciaországból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?