Megszületett a megállapodás: így pörgetnék fel a magyar élelmiszergazdaságot

Megszületett a megállapodás: így pörgetnék fel a magyar élelmiszergazdaságot

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) együttműködési megállapodást kötött a COOP üzletlánccal, a hazai élelmiszergazdaság tevékenységének támogatása érdekében. A biztonságos hazai élelmiszerellátás, valamint a szakemberutánpótlás biztosítása érdekében különös jelentőséggel bír a szoros együttműködés Magyarország legnagyobb agráregyeteme és az ország legnagyobb lefedettséggel rendelkező, 100 százalékban magyar tulajdonú élelmiszer kereskedelmi lánca között.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az együttműködés kapcsán kiemelte, vannak olyan zászlóshajó területek, amelyeket az egyetem a magyar agrár- és élelmiszertudomány kulcsterületeihez kapcsolódóan kiemelten kezel - írja közös közleményében a COOP és a MATE. Az egyik ilyen éppen az egyetem portfóliójában egyedülálló élelmiszermérnöki képzés, amely a felvételi eljárások során évek óta dobogós, és ahol minden évben jellemző a jelentős túljelentkezés is.

Bátran állíthatjuk, hogy az élelmiszertudomány, a biotechnológia olyan dinamikusan változó terület, amelyben a technológia és a fogyasztói igények változása folyamatosan új kihívások elé állítja a szakembereket. Hogy hallgatóink a lehető legsikeresebben helytálljanak ezen a dinamikusan változó területen, ahhoz a piacok igényeinek megfelelő tudásra van szükségük, melyet partnereinkkel közösen biztosítunk számukra

 - tette hozzá az intézmény vezetője. A COOP és a MATE kapcsolata nem újkeletű, hiszen az üzletlánc szakemberei hosszú évek óta közreműködnek az élelmiszerkereskedelmi specializáción tanuló hallgatók oktatásában.

Tóth Géza és Gyuricza Csaba (Forrás: COOP és MATE)
A mostani együttműködési megállapodással még szorosabbra kívánjuk fűzni kapcsolatunkat a felsőoktatási intézménnyel, melynek keretében a Budai Campuson COOP tárgyalástechnikai oktatói terem kerül kialakításra

 - hangsúlyozta Tóth Géza, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Rédei István, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja az egyetem oktatómunkájában már több éve vesz részt előadóként és vizsgabizottsági tagként. 

Úgy gondolom, hogy ez a deklarált együttműködés nem csupán az eddig meglévő kapcsolat szentesítése, hanem egy új jövő kezdete lehet: az egyetem számtalan új és naprakész elméleti tudással rendelkezik, a hallgatók pedig friss diplomásként ezzel felvértezve léphetnek a kereskedelmi szektor munkaerőpiacára. Tehát kollektíven előnyös az oktatás és a gazdasági működés számára, illetve együttműködve a már meglévő munkaerő továbbképzése vagy tudás megújítása szempontjából.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?