Áttörő újításokon ment keresztül a MATE: így fejlesztették a képzéseket

Áttörő újításokon ment keresztül a MATE: így fejlesztették a képzéseket

agrarszektor.hu
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) 315 656 528 Ft támogatással fejlesztette duális és kooperatív képzéseit 2017 szeptembere és 2021 májusa között. A projekt kapcsán az Egyetem számos új duális alap- és mesterszakot indított, megduplázta a duális hallgatókat fogadó vállalati partnereinek számát és tizenhat újgenerációs digitális tananyagot is kidolgozott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mint azt Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora a projekt kapcsán hangsúlyozta, a megvalósult fejlesztések jelentősége messze túlhaladja a befektetett összeg kereteit, mind az Egyetem, mind a duális szakokon diplomát szerző hallgatók előmenetele szempontjából - olvasható a MATE közleményében. 

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A MATE-ra felvételizők ma már tizenhárom duális alapszakon és nyolc duális mesterszakon szerezhetnek alapvetően fontos elméleti és a munka világában azonnal hasznosítható gyakorlati tudást. Vállalati partnereink száma ráadásul a projekt időtartama alatt jelentősen megnövekedett, így jelen pillanatban 106 céggel 160 együttműködési megállapodásunk van érvényben. Vannak ugyanis olyan vállalatok, amelyek több szakról is fogadják a duális képzési formában tanuló hallgatóinkat.  
EZ IS ÉRDEKELHET

Mint arra Dr. Szabó István oktatási és nemzetközi rektorhelyettes rámutatott, az egyetemek tevékenysége eleinte kizárólag a tudományos pillérre épült, mára azonban a gyakorlati tudás szerepe rendkívül felértékelődött. A 21. század igényeinek megfelelően az erős és mély tudományos alapok mellett közvetlenül hasznosítható gyakorlati ismereteket is át kell adni a hallgatóknak, melyre a duális és kooperatív képzési forma kiváló lehetőségeket biztosít. A duális képzésre két lépcsőben kell felvételizni: egyrészt elegendő pontszámmal kell rendelkezni a hőn áhított szakra, másrészt meg kell felelni a kiválasztott vállalati partner által szervezett elbeszélgetésen is. Sikeres felvételi esetén a hallgatók az egyes félévek első 13 hetében egyetemi oktatásban részesülnek, majd a szorgalmi időszak lezártával kezdődhet a vállalati partnernél töltött gyakorlati idő.

Bár elsőre úgy tűnik, hogy a cégeknél töltött idő miatt nem jut kellő idő a vizsgákra való felkészülésre, a gyakorlat azt mutatja, hogy duális hallgatóink a vizsgákon is jobban teljesítenek. Kitartó és elhivatott munkájuk eredményeként pedig diplomaszerzés után azonnal számíthatnak a partnercégek állásajánlatára is  

- mondta Dr. Bodnár Ákos projektvezető, a MATE Duális és Gyakorlati Képzési Osztályának vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?