MATE: Lázár János és Nagy István lemondott a kuratóriumi tagságáról

MATE: Lázár János és Nagy István lemondott a kuratóriumi tagságáról

agrarszektor.hu
Dr. Lázár János és dr. Nagy István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagjai 2023. február 15-én dr. Csányi Sándor kuratóriumi elnök részére megküldött levelükben jelezték a kuratóriumi tagságról való lemondásukat. 2023. április 17-én az Alapítvány kuratóriuma és felügyelő bizottsága együttes ülésén megválasztotta az új kuratóriumi tagokat, Éder Tamást és dr. Potori Norbertet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány legfontosabb feladata a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) fenntartói feladatainak ellátása - írja közleményében a MATE. Az alapítvány kuratóriumi tagjainak szakmai és vezetői tapasztalata a fenntartott egyetem tudományos profilját, illetve a fenntartással összefüggő feladatokat támogatja. A kuratórium elnöke és tagjai a szakmai és vezetői tapasztalat széles skáláját lefedik, hiszen dr. Csányi Sándor elismert és eredményes vállalatvezető pénzügyi szakember, jelentős agrárgazdasági és stratégiai tapasztalatokkal, dr. Horn Péter jártas az akadémiai vezetés, az állattenyésztési szakmai, valamint az oktatásszervezési területeken, míg dr. Bedő Zoltán a növénytermesztés mellett a tudományos és alkalmazott kutatói területek közismert szakértője. A kuratóriumi tagságra jelölt szakemberek jól kiegészítik ezt a szakértői kört a saját tapasztalatukkal:

  • Éder Tamás az élelmiszeriparban, a vidékfejlesztésben és a kisgazdaságok fejlesztésében szerzett tapasztalatával egészítheti ki a kuratórium szakmai profilját.
  • Dr. Potori Norbert agrárközgazdasági, agrárpolitikai és kutatói tapasztalatával gazdagíthatja a kuratórium tudományos összetételét.

Éder Tamás a MATE jogelőd intézményében, a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát. Az egyetemen maradva oktatott, majd 2002-ig az államigazgatásban dolgozott különböző, a mezőgazdasághoz kötődő pozíciókban. 2001 és 2002 között az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára volt. 2002 után a magánszektorban dolgozott, meghatározó magyar élelmiszeripari és mezőgazdasági vállalatok vezető tisztségviselője mind a mai napig (Pick Szeged, Sole-Mizo, Dalmand Zrt. stb.). 2006 óta folyamatos a társadalmi és ágazati érdekképviseleti szerepe az élelmiszeriparban, számos magyar és európai élelmiszer- és húsipari szövetség elnöke, alelnöke évtizedeken keresztül. 2007 és 2019 között az Európai Húsfeldolgozók Szakmai Érdekképviseletének (CLITRAVI) az alelnöke, jelenleg is tagja. 2013 óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnökeként sok ezer vidéki kisgazdálkodó érdekképviseletében vesz részt. Éder Tamás évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai élelmiszeriparnak.

Dr. Potori Norbert szintén a MATE jogelőd intézményében, a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett agrármérnöki diplomát, majd a Corvinus Egyetemen doktorált. Kutatási és vezetői pályafutásának meghatározó intézménye az AKI Agrárközgazdasági Intézet, melynek 2000 óta munkatársa és 2011 óta kutatási igazgatója. Az MTA Agrárközgazdasági Bizottság választott tagja. Szakterülete az EU-s és magyar agrárpolitika. Számtalan hazai és széles nemzetközi kutatói együttműködésben készült tanulmány szerzője, szerkesztője. Kiterjedt nemzetközi tudományos kapcsolati hálóval rendelkezik. Címzetes egyetemi tanárként éveken keresztül oktatott is a MATE elődintézményeiben.

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?