Gőzerővel zajlik a magyar agrároktatás átalakítása: így kerülhetünk az európai elitbe

Gőzerővel zajlik a magyar agrároktatás átalakítása: így kerülhetünk az európai elitbe

agrarszektor.hu
Közép-Európa meghatározó agrárfókuszú egyetemévé szeretne válni a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) - mondta az egy éve alakult felsőoktatási intézmény rektora a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Gyuricza Csaba hangsúlyozta: Magyarországon korábban nem volt példa arra, hogy négy egyetemet és egy teljes agrárkutató hálózatot egy rendszerbe fogjanak össze, de az integrációt - és közben a fenntartóváltást is - sikeresen bonyolították le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A változások hatására az intézmény költségvetése több mint duplájára növekedett, így átfogó bérrendezést is végre tudtak hajtani az agrár-felsőoktatásban - tette hozzá a rektor. Megjegyezte: az újonnan létrehozott egyetemen elkezdték az oktatás és a képzés modernizációját, valamint az infrastruktúra fejlesztését is. Eredményeiket az is mutatja - folytatta Gyuricza Csaba -, hogy a 11 százalékos országos átlaggal szemben a MATE 24 százalékkal növelte hallgatóinak létszámát. Kiemelte: szeretnék elérni, hogy a MATE ne csak Közép-Európa legnagyobb agrárfókuszú egyeteme legyen, hanem a régió legerősebb, legismertebb és legelismertebb agrárprofilú intézménye is. A gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2021. február 1-jén jött létre a 2000-ben létrehozott Szent István Egyetem alapítványi fenntartásúvá alakításával.

Címlapkép forrása: MTI/Bruzák Noémi

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?