Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók a sörrel kapcsolatban: gondoltad volna?

agrarszektor.hu
A sör sokak egyik kedvenc esti lazító itala, és most jó hírrel szolgálhat, hogy egy friss portugál kutatásból az derült ki, hogy a fogyasztása kedvező hatással van az emberek bélflórájára. Azt azonban kiemelik, hogy a kulcs a mérték: napi egy sörről van szó, az pedig mindegy, hogy alkoholos vagy alkoholmentes.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Journal of Agriculture and Food Chemistry szakfolyóiratban megjelent kutatás azt tette középpontba, hogyan hat a bélflóráinkra, ha valaki mindennap iszik egy sört. A leginkább férfiakat vizsgáló tanulmány során naponta egy flakon sört (0,33 liter, 5,2 százalékos alkoholtartalommal rendelkező vagy alkoholmentes) kellett meginniuk az alanyoknak 4 héten keresztül. Így derítették ki, hogy a sörözés kedvezően vagy kedvezőtlenül hat-e a bélben élő baktériumok összetételére és számára - írja az Index.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az már ismert volt, hogy minél változatosabb a bélflóra baktérium-összetétele, annál jobb, hiszen a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázata csökkenhet, emellett a súlyos lefolyású koronavírus elleni küzdelemben is segíthet. A portugál kutatók pedig örömhírrel szolgálhatnak, hiszen arra jöttek rá, hogy a sörfogyasztás jó hatással van a bélflórákra. A résztvevők vizsgálatai alapján több mint húsz jótékony bélbaktérium számában következett be növekedés. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ez nem az alkoholon múlik, mivel a növekedés alkoholmentes sört fogyasztó alanyok körében is ugyanúgy kimutatható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?