Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók a sörrel kapcsolatban: gondoltad volna?

Megdöbbentő felfedezést tettek a kutatók a sörrel kapcsolatban: gondoltad volna?

agrarszektor.hu
A sör sokak egyik kedvenc esti lazító itala, és most jó hírrel szolgálhat, hogy egy friss portugál kutatásból az derült ki, hogy a fogyasztása kedvező hatással van az emberek bélflórájára. Azt azonban kiemelik, hogy a kulcs a mérték: napi egy sörről van szó, az pedig mindegy, hogy alkoholos vagy alkoholmentes.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Journal of Agriculture and Food Chemistry szakfolyóiratban megjelent kutatás azt tette középpontba, hogyan hat a bélflóráinkra, ha valaki mindennap iszik egy sört. A leginkább férfiakat vizsgáló tanulmány során naponta egy flakon sört (0,33 liter, 5,2 százalékos alkoholtartalommal rendelkező vagy alkoholmentes) kellett meginniuk az alanyoknak 4 héten keresztül. Így derítették ki, hogy a sörözés kedvezően vagy kedvezőtlenül hat-e a bélben élő baktériumok összetételére és számára - írja az Index.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az már ismert volt, hogy minél változatosabb a bélflóra baktérium-összetétele, annál jobb, hiszen a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázata csökkenhet, emellett a súlyos lefolyású koronavírus elleni küzdelemben is segíthet. A portugál kutatók pedig örömhírrel szolgálhatnak, hiszen arra jöttek rá, hogy a sörfogyasztás jó hatással van a bélflórákra. A résztvevők vizsgálatai alapján több mint húsz jótékony bélbaktérium számában következett be növekedés. Felhívták a figyelmet arra is, hogy ez nem az alkoholon múlik, mivel a növekedés alkoholmentes sört fogyasztó alanyok körében is ugyanúgy kimutatható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?