Borsodi: mást akarnak már a sörfogyasztók, mint korábban
Előtérbe kerülnek a prémium kategóriájú, valamint alkoholmentes változatok a Borsodi Sörgyár ügyvezetője szerint.
Előtérbe kerülnek a prémium kategóriájú, valamint alkoholmentes változatok a Borsodi Sörgyár ügyvezetője szerint.
Megjelenését és ízét tekintve is formabontóan új, különleges sört alkottak a BGE hallgatói.
Az orosz piac kiesése miatt az egyik legnagyobb nemzetközi sörgyártó tovább növelné az árait.
Az alkoholos sör kibocsátása mintegy 7 százalékkal nőtt 2021-hez képest 2022-ben.
Hazánkba is egyre nagyobb az igény a minőségi sörökre, azonban a 2020-as évek után gyülekezni kezdtek a felhők a kisipari sörfőzdék felett.
A klímaváltozás veszélyezteti az európai komlót, és még a sörök íze is megváltozhat miatta, mutatta ki egy új kutatás.
Világszerte, így köztük Magyarországon is jelentős mértékben emelkedett a sör ára.
Áder János kiemelte, hogy a megtermelt élelmiszer egyharmadát nem fogyasztjuk el.
Az élelmiszergyártókon kívül más szektorok, mint például a sörgyárak, is keresik a fenntartható megoldásokat.
Egyre nő a minőségi, különleges ízű és az alkoholmentes sörök iránti kereslet Magyarországon.
Egyre kedveltebbek a prémium és szuperprémium kategóriájú sörök a magyarok körében.
A sörgyár célja, hogy 2025-ig, a 2016-os adatokhoz képest 30 százalékkal csökkentse a fajlagos energiafelhasználását.
Beelőzte a bor a sört, és a borászati kellékek is jobban fogynak a magyarok körében.
Robbanásszerű a belföldi sörgyártás fejlődése az elmúlt években, és ez a fogyasztásban is meglátszik.
Élelem és sör nélkül maradhat Európa a következő időszakban, ha nem lesz elég műtrágya.
Tényleg jót tesz az egészségünknek, ha minden nap megiszunk egy pohár/üveg sört?
Továbbra is a 2019-es szint alatt a legnagyobb gyártók forgalma.
Így erősíthetik piaci pozícióikat az élelmiszeripari cégek.
Ennek nem fognak örülni a borfogyasztók.
Hiába vagyunk "almanagyhatalom", a cider gyártásban még nem vagyunk az elitben.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A lombtrágyázás egyre elterjedtebb, pedig pár évtizede még csak tüneti kezelésre javasolták ezt.
Idén először rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrofood Konferenciát, május 22-én Kecskeméten.
A SPAR Regnum ma már évi 19 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kilogramm bontott marhahús dolgoz fel.
Kiváló minőséget, egyedi ízeket tud felmutatni a szomszédok termelése, de a fő bevételt a hozzá kapcsolódó szolgáltatások jelentik.
Az április eleji nyárias idő a gombás fertőzéseket visszafogta, de a hónap közepétől kezdődő lehűlés és csapadék újra kedvező helyzetet teremt a kórokozóknak.
A Lindsay Zimmatickal csak a változás állandó!