Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

MTI
Az idei súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok, az előrejelzések alapján 8,88 millió hektoliter bor kerülhet a hordókba - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ez 4,2%-kal haladná meg a tavalyi mennyiséget, és magasabb az elmúlt hat év átlagánál is. A szövetségi hivatal jelentése szerint az aszály nem okozott komoly károkat a szőlőtőkékben, és fagy, jégeső vagy vihar miatt sem keletkezett jelentősebb veszteség. Bár a rizling mennyisége várhatóan 4,2%-kal, 1,9 millió hektoliterre csökken, továbbra is ez tekinthető a vezető borfajtának Németországban. A második legfontosabb fehér szőlőfajta, a Müller-Thurgau 1,08 millió hektoliterrel az előző évi szintet hozza.

A vörösborok piacán látványos előretörés tapasztalható, a Pinot Noir mennyisége 29,3%-kal 930 500 hektoliterre növekszik, de 50,1%-os növekedés várható a közép-rajnai borvidéken, 46,9%-os a badeni borvidéken és 35,3%-os a türingiai és szász-anhalti Saale-Unstrut régió borvidékein. Ezzel szemben Rajna-vidék-Pfalz tartományban a Rheingau, Rheinhessen és Mosel régiókban, ahonnan Németország bortermelésének több mint fele származik, veszteségekre számítanak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?