Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

MTI
Az idei súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok, az előrejelzések alapján 8,88 millió hektoliter bor kerülhet a hordókba - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ez 4,2%-kal haladná meg a tavalyi mennyiséget, és magasabb az elmúlt hat év átlagánál is. A szövetségi hivatal jelentése szerint az aszály nem okozott komoly károkat a szőlőtőkékben, és fagy, jégeső vagy vihar miatt sem keletkezett jelentősebb veszteség. Bár a rizling mennyisége várhatóan 4,2%-kal, 1,9 millió hektoliterre csökken, továbbra is ez tekinthető a vezető borfajtának Németországban. A második legfontosabb fehér szőlőfajta, a Müller-Thurgau 1,08 millió hektoliterrel az előző évi szintet hozza.

A vörösborok piacán látványos előretörés tapasztalható, a Pinot Noir mennyisége 29,3%-kal 930 500 hektoliterre növekszik, de 50,1%-os növekedés várható a közép-rajnai borvidéken, 46,9%-os a badeni borvidéken és 35,3%-os a türingiai és szász-anhalti Saale-Unstrut régió borvidékein. Ezzel szemben Rajna-vidék-Pfalz tartományban a Rheingau, Rheinhessen és Mosel régiókban, ahonnan Németország bortermelésének több mint fele származik, veszteségekre számítanak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?