2022. szeptember 26. hétfő Jusztina

Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

MTI
Az idei súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok, az előrejelzések alapján 8,88 millió hektoliter bor kerülhet a hordókba - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Ez 4,2%-kal haladná meg a tavalyi mennyiséget, és magasabb az elmúlt hat év átlagánál is. A szövetségi hivatal jelentése szerint az aszály nem okozott komoly károkat a szőlőtőkékben, és fagy, jégeső vagy vihar miatt sem keletkezett jelentősebb veszteség. Bár a rizling mennyisége várhatóan 4,2%-kal, 1,9 millió hektoliterre csökken, továbbra is ez tekinthető a vezető borfajtának Németországban. A második legfontosabb fehér szőlőfajta, a Müller-Thurgau 1,08 millió hektoliterrel az előző évi szintet hozza.

A vörösborok piacán látványos előretörés tapasztalható, a Pinot Noir mennyisége 29,3%-kal 930 500 hektoliterre növekszik, de 50,1%-os növekedés várható a közép-rajnai borvidéken, 46,9%-os a badeni borvidéken és 35,3%-os a türingiai és szász-anhalti Saale-Unstrut régió borvidékein. Ezzel szemben Rajna-vidék-Pfalz tartományban a Rheingau, Rheinhessen és Mosel régiókban, ahonnan Németország bortermelésének több mint fele származik, veszteségekre számítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?