Élőben jelentkezünk! - Az igazi élelmiszerdrágulás csak most jön Magyarországon

Élőben jelentkezünk! - Az igazi élelmiszerdrágulás csak most jön Magyarországon

agrarszektor.hu
Rendkívüli helyzet állt elő azzal, hogy idén nem termett elég kukorica Magyarországon, és jó eséllyel importra szorulunk majd belőle. A hazai állattenyésztést hosszú ideje sújtják problémák, a takarmányárak brutális emelkedése, az aszály, a kukoricahiány és az energiaválság pedig csak tetézik a gondokat. Élőben jelentkezünk szeptember 28-án, szerdán a Portfolio Csoport stúdiójából és Varga Ákossal, az UBM Csoport igazgatóságának elnökével elemezzük a helyzetet, a kilátásokat és a lehetőséget, kitérve az energiakrízis hatásaira, az élelmiszerek drágulására, valamint a fogyasztói szokások változására is.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Szeptember 28-án, szerdán 12:15-től élő bejelentkezésünkben Varga Ákos segítségével szakújságíróink, Braunmüller Lajos és Kovács Nóra elemzik a hazai állattenyésztés kilátásait. Szó lesz a legaktuálisabb témákról, így a kukoricahiányról, illetve arról, hogyan érintheti mindez a hazai takarmánypiacot, és milyen hatással lehet a gabonaárakra? Lehet-e arra számítani, hogy az állattenyésztőket hosszú ideje sújtó különböző problémák miatt csökkenni fog egyes állattok tenyésztése/tartása, és így az állatlétszám is Magyarországon? De beszélünk az energiaválságról, és az üzemek fenntartási költségeinek emelkedéséről is.

Igyekszünk kicsit előre is tekinteni, így azt is boncolgatni fogjuk például, hogy kell-e arra készülni, hogy a jövőben a kukorica helyett esetleg más alapanyagot kell majd használni a takarmány-előállítás során? Kitérünk a fogyasztói árak alakulására is, arra, jöhet-e még durvább drágulás egyes élelmiszereknél a következő időszakban? Illetve változhatnak-e a fogyasztói szokások az egyes termékek drágulása miatt?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?