Élőben jelentkezünk! - Az igazi élelmiszerdrágulás csak most jön Magyarországon

agrarszektor.hu
Rendkívüli helyzet állt elő azzal, hogy idén nem termett elég kukorica Magyarországon, és jó eséllyel importra szorulunk majd belőle. A hazai állattenyésztést hosszú ideje sújtják problémák, a takarmányárak brutális emelkedése, az aszály, a kukoricahiány és az energiaválság pedig csak tetézik a gondokat. Élőben jelentkezünk szeptember 28-án, szerdán a Portfolio Csoport stúdiójából és Varga Ákossal, az UBM Csoport igazgatóságának elnökével elemezzük a helyzetet, a kilátásokat és a lehetőséget, kitérve az energiakrízis hatásaira, az élelmiszerek drágulására, valamint a fogyasztói szokások változására is.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szeptember 28-án, szerdán 12:15-től élő bejelentkezésünkben Varga Ákos segítségével szakújságíróink, Braunmüller Lajos és Kovács Nóra elemzik a hazai állattenyésztés kilátásait. Szó lesz a legaktuálisabb témákról, így a kukoricahiányról, illetve arról, hogyan érintheti mindez a hazai takarmánypiacot, és milyen hatással lehet a gabonaárakra? Lehet-e arra számítani, hogy az állattenyésztőket hosszú ideje sújtó különböző problémák miatt csökkenni fog egyes állattok tenyésztése/tartása, és így az állatlétszám is Magyarországon? De beszélünk az energiaválságról, és az üzemek fenntartási költségeinek emelkedéséről is.

Igyekszünk kicsit előre is tekinteni, így azt is boncolgatni fogjuk például, hogy kell-e arra készülni, hogy a jövőben a kukorica helyett esetleg más alapanyagot kell majd használni a takarmány-előállítás során? Kitérünk a fogyasztói árak alakulására is, arra, jöhet-e még durvább drágulás egyes élelmiszereknél a következő időszakban? Illetve változhatnak-e a fogyasztói szokások az egyes termékek drágulása miatt?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21