Élőben jelentkezünk! - Az igazi élelmiszerdrágulás csak most jön Magyarországon

agrarszektor.hu
Rendkívüli helyzet állt elő azzal, hogy idén nem termett elég kukorica Magyarországon, és jó eséllyel importra szorulunk majd belőle. A hazai állattenyésztést hosszú ideje sújtják problémák, a takarmányárak brutális emelkedése, az aszály, a kukoricahiány és az energiaválság pedig csak tetézik a gondokat. Élőben jelentkezünk szeptember 28-án, szerdán a Portfolio Csoport stúdiójából és Varga Ákossal, az UBM Csoport igazgatóságának elnökével elemezzük a helyzetet, a kilátásokat és a lehetőséget, kitérve az energiakrízis hatásaira, az élelmiszerek drágulására, valamint a fogyasztói szokások változására is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Szeptember 28-án, szerdán 12:15-től élő bejelentkezésünkben Varga Ákos segítségével szakújságíróink, Braunmüller Lajos és Kovács Nóra elemzik a hazai állattenyésztés kilátásait. Szó lesz a legaktuálisabb témákról, így a kukoricahiányról, illetve arról, hogyan érintheti mindez a hazai takarmánypiacot, és milyen hatással lehet a gabonaárakra? Lehet-e arra számítani, hogy az állattenyésztőket hosszú ideje sújtó különböző problémák miatt csökkenni fog egyes állattok tenyésztése/tartása, és így az állatlétszám is Magyarországon? De beszélünk az energiaválságról, és az üzemek fenntartási költségeinek emelkedéséről is.

Igyekszünk kicsit előre is tekinteni, így azt is boncolgatni fogjuk például, hogy kell-e arra készülni, hogy a jövőben a kukorica helyett esetleg más alapanyagot kell majd használni a takarmány-előállítás során? Kitérünk a fogyasztói árak alakulására is, arra, jöhet-e még durvább drágulás egyes élelmiszereknél a következő időszakban? Illetve változhatnak-e a fogyasztói szokások az egyes termékek drágulása miatt?

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?