A hatékonyság javulása nélkül nem sok jó vár a hazai élelmiszergazdaságra

A hatékonyság javulása nélkül nem sok jó vár a hazai élelmiszergazdaságra

agrarszektor.hu
A technológia, a genetika és a szakértelem együttese sem elég akkor, ha a hatékonyság világszínvonalú szintjét nem tudja biztosítani egy-egy agrárszereplő, márpedig enélkül nincs hosszútávú talponmaradás - hangzott el az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjében, amely a Magyar Bankholding támogatásával jelenik meg.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása, azaz csaknem két évtizede egyre hangsúlyosabb követelmény a hazai mezőgazdaságban a hatékonyság kérdése. Ezen a téren figyelemreméltó előrelépést mutatott az ágazat, de ez a fejlődés korántsem egyenletes: míg a hazai agrárium egyes szereplői túlzás nélkül világszínvonalon termelnek, teljesítményük pedig érdemi sikerekre is elég, arra már nem elegendő, hogy a hazai mezőgazdaság egészét kellően hatékonynak nevezhessük.

Márpedig a hatékonyság, a versenyképesség erősítése nélkül sem előrelépni, sem meglévő pozíciókat megtartani nem tud a hazai élelmiszergazdaság - véli Hollósi Dávid, a TakarékBank és az MKB Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

A szakember szerint a magyar agrárszektornak a speciális előnyöket hordozó tevékenységekre kellene koncentrálnia, és ebben felvenni a versenyt a globális szereplőkkel.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?