A hatékonyság javulása nélkül nem sok jó vár a hazai élelmiszergazdaságra

agrarszektor.hu
A technológia, a genetika és a szakértelem együttese sem elég akkor, ha a hatékonyság világszínvonalú szintjét nem tudja biztosítani egy-egy agrárszereplő, márpedig enélkül nincs hosszútávú talponmaradás - hangzott el az Alapvetésben, a Portfolio agráriummal és élelmiszerekkel foglalkozó podcastjében, amely a Magyar Bankholding támogatásával jelenik meg.

Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása, azaz csaknem két évtizede egyre hangsúlyosabb követelmény a hazai mezőgazdaságban a hatékonyság kérdése. Ezen a téren figyelemreméltó előrelépést mutatott az ágazat, de ez a fejlődés korántsem egyenletes: míg a hazai agrárium egyes szereplői túlzás nélkül világszínvonalon termelnek, teljesítményük pedig érdemi sikerekre is elég, arra már nem elegendő, hogy a hazai mezőgazdaság egészét kellően hatékonynak nevezhessük.

Márpedig a hatékonyság, a versenyképesség erősítése nélkül sem előrelépni, sem meglévő pozíciókat megtartani nem tud a hazai élelmiszergazdaság - véli Hollósi Dávid, a TakarékBank és az MKB Bank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

A szakember szerint a magyar agrárszektornak a speciális előnyöket hordozó tevékenységekre kellene koncentrálnia, és ebben felvenni a versenyt a globális szereplőkkel.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?