Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

agrarszektor.hu
A szerda délelőtt megtartott kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében újabb két termék esik hatósági ár alá: ez pedig nem más, mint az étkezési burgonya és a friss tojás. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az inflációról is szó volt, a kormány határozott szándéka, hogy jövő év végére a jelenlegi felére kell az inflációt leszorítani. Ezért van rezsicsökkentés és benzinárstop, illetve a kkv-knak a kamatstop. Gulyás Gergely az élelmiszerekkel kapcsolatban ismertette, hogy az étkezési burgonyára és a friss tojásra terjesztik ki az árstopot. A 2022. szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány a nagybani piacok kivételével. A rögzített árak év végéig, tehát december 31-ig biztosan maradnak. Kiderült az is, hogy a tojásnál 25 százalékkal csökkenti az árat az intézkedés, a krumpli esetében pedig 10 százalékkal. A kormány úgy véli, hogy ez "néhány százalékponttal" csökkentheti az inflációt. Fontos, hogy az árstop a tojás esetében minden méretű tojásra vonatkozik, míg a burgonyánál a kései burgonyára.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?