Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

agrarszektor.hu
A szerda délelőtt megtartott kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében újabb két termék esik hatósági ár alá: ez pedig nem más, mint az étkezési burgonya és a friss tojás. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az inflációról is szó volt, a kormány határozott szándéka, hogy jövő év végére a jelenlegi felére kell az inflációt leszorítani. Ezért van rezsicsökkentés és benzinárstop, illetve a kkv-knak a kamatstop. Gulyás Gergely az élelmiszerekkel kapcsolatban ismertette, hogy az étkezési burgonyára és a friss tojásra terjesztik ki az árstopot. A 2022. szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány a nagybani piacok kivételével. A rögzített árak év végéig, tehát december 31-ig biztosan maradnak. Kiderült az is, hogy a tojásnál 25 százalékkal csökkenti az árat az intézkedés, a krumpli esetében pedig 10 százalékkal. A kormány úgy véli, hogy ez "néhány százalékponttal" csökkentheti az inflációt. Fontos, hogy az árstop a tojás esetében minden méretű tojásra vonatkozik, míg a burgonyánál a kései burgonyára.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?