Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

agrarszektor.hu
A szerda délelőtt megtartott kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében újabb két termék esik hatósági ár alá: ez pedig nem más, mint az étkezési burgonya és a friss tojás. 

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az inflációról is szó volt, a kormány határozott szándéka, hogy jövő év végére a jelenlegi felére kell az inflációt leszorítani. Ezért van rezsicsökkentés és benzinárstop, illetve a kkv-knak a kamatstop. Gulyás Gergely az élelmiszerekkel kapcsolatban ismertette, hogy az étkezési burgonyára és a friss tojásra terjesztik ki az árstopot. A 2022. szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány a nagybani piacok kivételével. A rögzített árak év végéig, tehát december 31-ig biztosan maradnak. Kiderült az is, hogy a tojásnál 25 százalékkal csökkenti az árat az intézkedés, a krumpli esetében pedig 10 százalékkal. A kormány úgy véli, hogy ez "néhány százalékponttal" csökkentheti az inflációt. Fontos, hogy az árstop a tojás esetében minden méretű tojásra vonatkozik, míg a burgonyánál a kései burgonyára.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?