Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

Nagy bejelentést tett Gulyás Gergely: itt van a kormány legújabb döntése az árstopról

agrarszektor.hu
A szerda délelőtt megtartott kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy a kormány döntése értelmében újabb két termék esik hatósági ár alá: ez pedig nem más, mint az étkezési burgonya és a friss tojás. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az inflációról is szó volt, a kormány határozott szándéka, hogy jövő év végére a jelenlegi felére kell az inflációt leszorítani. Ezért van rezsicsökkentés és benzinárstop, illetve a kkv-knak a kamatstop. Gulyás Gergely az élelmiszerekkel kapcsolatban ismertette, hogy az étkezési burgonyára és a friss tojásra terjesztik ki az árstopot. A 2022. szeptember 30-án alkalmazott árat rögzíti a kormány a nagybani piacok kivételével. A rögzített árak év végéig, tehát december 31-ig biztosan maradnak. Kiderült az is, hogy a tojásnál 25 százalékkal csökkenti az árat az intézkedés, a krumpli esetében pedig 10 százalékkal. A kormány úgy véli, hogy ez "néhány százalékponttal" csökkentheti az inflációt. Fontos, hogy az árstop a tojás esetében minden méretű tojásra vonatkozik, míg a burgonyánál a kései burgonyára.

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?