Olyan dolog történhet a tejtermékekkel, amilyen már rég volt Magyarországon

Olyan dolog történhet a tejtermékekkel, amilyen már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Kénytelenek lesznek követni a nyugati trendet a magyar gazdák termelők Raskó György agrárközgazdász szerint, így a következő hónapokban csökkenhet a tejtermékek ára itthon.  A tej felvásárlási ára akár 20 százalékkal is mérséklődhet hamarosan.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A Tej Terméktanács adatai szerint az Európai Unióban már hónapok óta csökken a vaj, a tejszín és a sajtok ára, ezt a trendet követve pedig hamarosan Magyarországon is mérséklődhet az ára, és a decemberi felvásárlási, 222 forintos átlagos tejár hamarosan 180 forintos is lehet - hangzott el az RTL Híradóban. Ezt alapul véve számoltak be 20 százalékos csökkenésről hazánkban. Ezzel összefüggésben a vaj, a tejszín és a sajtok ára is csökken az unióban.

Raskó György agrárközgazdász azt mondta a csatornának, hogy Európában hamarosan olcsósodás indul, és ez begyűrűzik majd hazánkba is. 

Teljesen függetlenül az ársapkától a termékek ára nagyon sokat fog csökkenni, mind az európai, mind a hazai ártrendek nominálértékben is csökkenni fog a következő hónapokban

- mondta Raskó a Híradónak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?