Olyan dolog történhet a tejtermékekkel, amilyen már rég volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Kénytelenek lesznek követni a nyugati trendet a magyar gazdák termelők Raskó György agrárközgazdász szerint, így a következő hónapokban csökkenhet a tejtermékek ára itthon.  A tej felvásárlási ára akár 20 százalékkal is mérséklődhet hamarosan.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Tej Terméktanács adatai szerint az Európai Unióban már hónapok óta csökken a vaj, a tejszín és a sajtok ára, ezt a trendet követve pedig hamarosan Magyarországon is mérséklődhet az ára, és a decemberi felvásárlási, 222 forintos átlagos tejár hamarosan 180 forintos is lehet - hangzott el az RTL Híradóban. Ezt alapul véve számoltak be 20 százalékos csökkenésről hazánkban. Ezzel összefüggésben a vaj, a tejszín és a sajtok ára is csökken az unióban.

Raskó György agrárközgazdász azt mondta a csatornának, hogy Európában hamarosan olcsósodás indul, és ez begyűrűzik majd hazánkba is. 

Teljesen függetlenül az ársapkától a termékek ára nagyon sokat fog csökkenni, mind az európai, mind a hazai ártrendek nominálértékben is csökkenni fog a következő hónapokban

- mondta Raskó a Híradónak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?