Súlyos kijelentést tettek a németek: nehéz elhinni, hogy ezt meg tudják lépni

Súlyos kijelentést tettek a németek: nehéz elhinni, hogy ezt meg tudják lépni

agrarszektor.hu
Ambiciózus célt jelöltek ki a német Zöldek az organikus zöldségek és gyümölcsök termesztésében, bár még a korábbit sem sikerült elérni. Németország most olyan kijelentést tett, miszert 2030-ra 30%-ra kell növelni a biozöldségek és -gyümölcsök arányát. Március 21-én az online megrendezésre kerülő AMI Future Forum “Ziel 30 Prozent Bio - Unternehmerischer Mut gefragt” előadássorozat keretében német szakemberek ismertetik az organikus zöldségek és gyümölcs termelésének bővítésére irányuló stratégiákat. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Több mint 20 éve már annak, hogy az akkor német mezőgazdasági miniszter, Renate Künast bejelentette: 10 éven belül 20%-ra kell növelni a hazai termesztésben a biogyümölcsök és -zöldségek részarányát - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Ezt a célt nem sikerült elérni, de még a felét is csak alig: 2021 végén 8%-ot, 2022-ben pedig 10%-ot sikerült megvalósítani. Ehhez képest a német kormány 2030-ra legalább 30%-ot irányzott elő, ami irreálisan magasnak tűnik.

Egyes zöldségek és gyümölcsök esetében van még tér a bővülésre, például almánál, sárgarépánál és hagymánál a biotermékek iránt nagy a kereslet. Ugyanakkor más termékeknél, mint például a csonthéjasoknál, bogyósoknál és a salátaféléknél egyrészt növényvédelmi okokból, másrészt a külföldi konkurencia miatt gyakorlatilag kijelenthető, hogy a biológiai termesztés elérte korlátait.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?