Érdekes hírek érkeztek az európai körtéről: ezzel nem árt tisztában lenni

Érdekes hírek érkeztek az európai körtéről: ezzel nem árt tisztában lenni

agrarszektor.hu
A tavalyival megegyező mennyiségű körte van az európai raktárakban. A WAPA jelentése szerint az egy évvel korábbihoz képest 0,6%-kal több, 410 ezer tonna körte van készleten Európában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A WAPA február 1-i készletszintekre vonatkozó jelentése szerint 410,7 ezer tonna körte található az európai raktárakban (uniós tagállamok + Egyesült Királyság + Svájc), ami minimális mértékben (+0,6%) haladja csak meg az egy évvel korábban mért szintet - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. (Fontos megjegyzés, hogy mivel Portugália csak 2 havonta szolgáltat adatot, ezek még nem szerepelnek a mostani jelentésben). Mivel a január 1-i készletek szintje 648,1 ezer tonna volt, az év első hónapjában 237 ezer tonna körte került értékesítésre. Továbbra is a Conference fajta szolgáltatja a készletek döntő hányadát 343 ezer tonnás raktáron lévő mennyiséggel, ez 6%-kal kevesebb, mint 2022 azonos időszakában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?