Érdekes hírek érkeztek az európai körtéről: ezzel nem árt tisztában lenni

agrarszektor.hu
A tavalyival megegyező mennyiségű körte van az európai raktárakban. A WAPA jelentése szerint az egy évvel korábbihoz képest 0,6%-kal több, 410 ezer tonna körte van készleten Európában.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A WAPA február 1-i készletszintekre vonatkozó jelentése szerint 410,7 ezer tonna körte található az európai raktárakban (uniós tagállamok + Egyesült Királyság + Svájc), ami minimális mértékben (+0,6%) haladja csak meg az egy évvel korábban mért szintet - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. (Fontos megjegyzés, hogy mivel Portugália csak 2 havonta szolgáltat adatot, ezek még nem szerepelnek a mostani jelentésben). Mivel a január 1-i készletek szintje 648,1 ezer tonna volt, az év első hónapjában 237 ezer tonna körte került értékesítésre. Továbbra is a Conference fajta szolgáltatja a készletek döntő hányadát 343 ezer tonnás raktáron lévő mennyiséggel, ez 6%-kal kevesebb, mint 2022 azonos időszakában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?