Fontos hírek jöttek a magyar kajsziról: erre jobb, ha mindenki felkészül

Fontos hírek jöttek a magyar kajsziról: erre jobb, ha mindenki felkészül

agrarszektor.hu
Hamarosan beérik a korai kajszibarack, így már nem kell sokat várni, hogy a finom és ízletes gyümölcsöt a saját fánkról is ehessük. Ez a gyümölcs jól tűri a hideg teleket, de a virágzás idején a késői fagyokra érzékeny, amelyek veszélyeztethetik a termést.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Már nem kell sokat várni, és beérik a korai fajtájú kajszibarack hazánkban. Az ízletes gyümölcs az elsők között szerepel, melyet fogyaszthatunk saját kertünkből is - írja az Időkép. A magyarországi korai kajszibarack eredetileg Ázsiából származik. Ez a változat Magyarországon nemesített, és nagyon jól alkalmazkodott az ország klimatikus viszonyaihoz. A korai kajszibarack - ahogy a neve is sugallja - korábban érik, mint más barackfajták, jellemzően a nyár elején. A fajta híres arról, hogy bő és ízletes gyümölcsöt terem, amelynek színe a halvány sárgától a mély narancssárgáig változhat, és bársonyos héja van. A korai kajszibarack a szabadföldi és üvegházi termesztésre egyaránt alkalmas, az időjárástól és a gondozástól függően. Jól tűri a hideg teleket, de a virágzás idején a késői fagyokra érzékeny, amelyek veszélyeztethetik a termést.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 20. 13:28