Fontos hírek jöttek a magyar kajsziról: erre jobb, ha mindenki felkészül

Fontos hírek jöttek a magyar kajsziról: erre jobb, ha mindenki felkészül

agrarszektor.hu
Hamarosan beérik a korai kajszibarack, így már nem kell sokat várni, hogy a finom és ízletes gyümölcsöt a saját fánkról is ehessük. Ez a gyümölcs jól tűri a hideg teleket, de a virágzás idején a késői fagyokra érzékeny, amelyek veszélyeztethetik a termést.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Már nem kell sokat várni, és beérik a korai fajtájú kajszibarack hazánkban. Az ízletes gyümölcs az elsők között szerepel, melyet fogyaszthatunk saját kertünkből is - írja az Időkép. A magyarországi korai kajszibarack eredetileg Ázsiából származik. Ez a változat Magyarországon nemesített, és nagyon jól alkalmazkodott az ország klimatikus viszonyaihoz. A korai kajszibarack - ahogy a neve is sugallja - korábban érik, mint más barackfajták, jellemzően a nyár elején. A fajta híres arról, hogy bő és ízletes gyümölcsöt terem, amelynek színe a halvány sárgától a mély narancssárgáig változhat, és bársonyos héja van. A korai kajszibarack a szabadföldi és üvegházi termesztésre egyaránt alkalmas, az időjárástól és a gondozástól függően. Jól tűri a hideg teleket, de a virágzás idején a késői fagyokra érzékeny, amelyek veszélyeztethetik a termést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?