Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket: megvan, mi áll a háttérben

Egyre többen vásárolnak ilyen élelmiszereket: megvan, mi áll a háttérben

agrarszektor.hu
A fogyasztói igények világszerte változnak, amit egyre több cég fel is ismer. A táplálkozási szokásokat illetően az elmúlt években elképesztő változások következtek be, amelyek nem csak átformálták a piacot, de mozgásban is tartják, mivel az élelmiszeripari cégeknek és forgalmazóknak tartania kell a lépést, ha versenyben szeretnének maradni. A laktózmentes, a vegán, a vegetáriánus és a cukormentes termékek piacán várható a leggyorsabb változás.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

Jelentkezzen vagy jelölje kollégáját, barátját, ismerősét a Portfolio Agrárdíjaira!

A decemberi Agrárszektor konferencián immár 11. alkalommal adjuk át 10 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

Jelenleg 375 millió, vegetáriánus étrendet valamilyen formában követő ember él a földön, ez a szám pedig csak Európán belül jelenleg 38 millió. Az olasz kutatóintézet, az Eurispes prognózisa szerint azonban 2050-re százmillió vegetáriánus étrendet követő ember lesz kontinensünkön. Ebbe beletartoznak a vegetáriánusok, a vegánok, a flexitáriánusok - azaz a vegetarianizmust rugalmasan kezelők - és az egyéb, vegetáriánus étrenddel kapcsolatos szokást követők is - írja a Pénzcentrum

EZ IS ÉRDEKELHET

Míg csupán néhány éve, ha valakinél kiderült valamiféle étel-intolerancia, vagy cukorbetegség, esetleg tudatosan szerette volna helyettesíteni a hús- vagy tejalapú ételeket növényi alternatívákkal, a boltokban csupán néhány olyan termék volt elérhető, amit be tudott illeszteni az étrendjébe. A kis választékkal ráadásul az is együtt járt, hogy íz, állag vagy elkészítés tekintetében súlyos kompromisszumokat kellett kötnie az illetőnek, hiszen a gyártók többnyire még nem voltak felkészülve az új igényekre és arra, hogy kompromisszummentes termékeket kínáljanak ezeknek a fogyasztóknak is

- fogalmazott Monori István, a több mint húsz éve a Hulala növényi habalapokat forgalmazó König-Units Kft. kategória-menedzsere.

A szakember kitért arra is, hogy mostanra a legtöbb gyártó és forgalmazó felismerte az egyre növekvő igényeket, és egyre többen reagálnak a fogyasztói szokások változására. Kiemelte, ma már egy gyártó sem tud elmenni a laktózmentes élelmiszerek mellett sem, hiszen a felnőtt lakosság közel hetven százaléka küzd laktózzal kapcsolatos intoleranciában.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Majd a mázsa megmondja! (x)

KWS repcehibridek: piacvezető stabilitás, modern genetika és kiemelkedő terméseredmények 2025-ben is.

EZT OLVASTAD MÁR?