Kóser tejfeldolgozó lesz az ismert hazai gyártó

Kóser tejfeldolgozó lesz az ismert hazai gyártó

MTI
Megvásárolta az Alföldi Garabonciás Kft.-t az EMIH - Magyar Zsidó Szövetség. A tejfeldolgozó sikeres működtetésén túl céljuk, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, terveik között a kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült Garabonciás-termékek prémium minőségének gondos őrzése mellett jelentős fejlesztések is szerepelnek. A szintén az EMIH-hez köthető csengelei kóser vágóhíd tavaly már leállt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Garabonciás missziójához híven folytatjuk a kiváló minőségű tejtermékek gyártását, és új termékekkel is szeretnénk megjelenni. Emellett modernizáljuk a meglévő kecskefarmot, és saját tejelő szarvasmarha telep kialakítását is tervezzük, hogy a tejalapanyagot állandó és kiváló minőségben, saját forrásból tudjuk majd biztosítani

- idézték a közleményben Hetényi Csabát, az kft. új ügyvezetőjét.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzátették: több lépcsőben fejlesztik majd az üzemet. Céljuk, hogy öt éven belül jelentősen növeljék a jelenleg feldolgozott tej mennyiségét.

Az Alföldi Garabonciás Kft. húszéves múltra visszatekintő családi vállalkozás, amelynek kézműves jellegű, kecske- és tehéntejből készült termékei évek óta megtalálhatók a hazai kiskereskedelmi láncok polcain - olvasható a közleményben.

Van benne fantázia

A világban és Magyarországon is egyre nagyobb számban jelennek meg a speciális, vallásos piacoknak megfelelő termékeket gyártó és értékesítő üzleti divíziók az élelmiszertermelésben. A zsidó előírásoknak megfelelő kóser, valamint a mohamedán szabályok szerinti halal élelmiszer-előállítás érdemi piacokat tudhat magáénak.

Idehaza Jászberényben víziszárnyasokra specializálódott kóser vágóhíd működik, valamint Magyarország egyetlen iszlám vallási vágásra specializálódott, úgynevezett halal igazolással rendelkező bárányvágóhídja működik Kardoskúton.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?