Horror a magyar boltokban: már csak így tudjuk megvenni a tejtermékeket
Hiába szeretik a magyarok a tejtermékeket, rettenetes árakkal kell szembenézniük a boltokban.
Hiába szeretik a magyarok a tejtermékeket, rettenetes árakkal kell szembenézniük a boltokban.
A tej ára egy év alatt közel 65%-kal drágult, 318 forintról 524 forintra emelkedett.
Nagy-Britannia állategészségügyi kockázatból fakadó import korlátozásokat vezetett be.
Csökkent a nyerstej kiszállítása novemberben itthon, mintegy 12 százalékkal októberhez képest.
A tavalyi évben tejfeldolgozás terén a sajt és a vaj előállítása dominált: a teljes tej mintegy 70%-át használták fel erre a célra.
A madárinfluenza vírusát mutatták ki egy kaliforniai tejgazdaság nyers tejében, miközben az államban továbbra is emelkedik a megbetegedések száma.
A nyerstej kiviteli ára 212,85 forint/kilogramm volt idén szeptemberben, az előző havihoz képest 7%-kal, az előző év azonos hónapjához viszonyítva viszont már 30%-kal nőtt.
A hazai felvásárlók a múlt hónapban a júliusinál 1,5 százalékkal többet, 166,73 forintot fizettek egy kilogramm nyers tejért.
Egyik napról a másikra drágább lett a tej itthon, egyelőre azonban nem tudni az okát.
Az MTKI Kft. sikeres innovációja segíti a tej fehérjefrakcióinak gyors és hatékony szétválasztását.
Csak a fejlesztések révén lehet tartani a lépést az egyre komolyabb piaci elvárásokkal.
Az egyik fő cél az, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak - a kóser vágóhíd tavaly állt le.
Szerény, de nyugodt év lehet 2024, amely rendezheti a sorokat az elmúlt években megtépázott tejágazatban.
Együttműködési megállapodást kötött a Chep Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Megjelentek a Tej Közösségi Marketing Alap piacszervezési intézkedés kiterjesztésének részletei.
Az elmúlt időkben rengeteg nehézség volt a tejiparban, és 2024 is kihívásokat tartogathat.
Van olyan bolt, ahol már 2500 forint körüli áron juthatunk hozzá egy kiló trappistához.
Közel 30 százalékkal kell kevesebbet fizetnie a vásárlóknak a tejért a magyar boltokban.
A feladat nem lesz egyszerű, hiszen hatékonyságnövelő beruházásokra van szükség, ami az elmúlt 10-20 évben elmaradt a magyar élelmiszeriparban.
A termelők költségnövekedésből egyértelműen következik az áremelés, ami végül a fogyasztókon is lecsapódik.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.