Úgy tombol a járvány, hogy tilalmat vezethetnek be ebben a térségben
Görögországban komoly intézkedések jöhetnek, ha nem sikerül megfékezni a juhhimlőt.
Görögországban komoly intézkedések jöhetnek, ha nem sikerül megfékezni a juhhimlőt.
Szigorúbb előírások lépnek életbe a tejtermékek megnevezésére és összetételére vonatkozóan az élelmiszerkönyv módosításával.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Nem akármilyen állattal tarol a magyar gazda: itthon és külföldön is sokan keresik
Átrajzolja a korábban ismert képet az a felfedezés, amit a régészek és a kutatók tettek.
Görögország megtiltja a kecskék és juhok szállítását a „kecskepestis” terjedése miatt.
A világon a legelterjedtebb tejet adó szarvasmarhafajta a holstein-fríz, melynek tejét a legnagyobb számban találjuk meg a boltokban.
Annyira elszaporodtak a kecskék Alicudiban, hogy ma már hatszor annyi állat él a szigeten, mint ember.
Az egyik fő cél az, hogy a zsidó közösségek számára kóser tejtermékeket biztosítsanak - a kóser vágóhíd tavaly állt le.
Idén is sok nehézséggel kellett szembenéznie a magyar állattartóknak, de a legtöbben a tavalyihoz képest jobb évet zártak idén.
Mai szemmel néha meghökkentő fogások számítottak alapélelmiszernek vagy éppen csemegének a történelmi időkben.
Komoly támogatást kaphat, aki ezzel az állattal foglalkozik.
Évezredek óta isznak kecsketejet Kelet-Afrikában.
Van módszer a kamutermékek kiszűrésére.
Nem tudják eladni termékeiket a magyar kecsketartók.
Ősszel indulnak a tejipari gyakorlati napok.
Egy egyiptomi sírban bukkantak rá.

December 2-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A termesztésben ma már nem az időjárás a legnagyobb bizonytalansági tényező, hanem az árak hektikus változása.
A biomassza fűtési rendszerek jó alternatívát jelenthetnek gazdáknak a hektikus energiaárak közepette.
A világ mezőgazdasága évente mintegy 11 milliárd tonna élelmiszert állít elő, és közel 1,2 milliárd embernek ad munkát.
A Kárpát-medence klímája a világátlagnál kétszer gyorsabban változik, és ez már az élelmiszerárakon és a fogyasztók mindennapjain is érződik.
Veszélybe került a világ egyik legfontosabb növényi fehérjeforrása. Most összefogtak a megmentéséért.