Elárasztották a kecskék a kis szigetet: teljesen tehetetlen a lakosság

Elárasztották a kecskék a kis szigetet: teljesen tehetetlen a lakosság

agrarszektor.hu
Annyira elszaporodtak a kecskék az olaszországi Alicudiban, hogy ma már hatszor annyi állat él a szigeten, mint ember. Már a lakott területeken is előfordulnak, pusztítják a kerteket, sőt kisebb kőfalakat is képesek ledönteni. A polgármester ingyen elajándékozná őket, mert semmiképpen sem akarják leölni a kecskéket. Az állatokért már többen is jelentkeztek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Alicudiban, a Szicília melletti kicsi mindössze, öt négyzetkilométeres szigeten a kecskék száma már több mint hatszorosára nőtt az átlagos lakosságszámnak. Az állatok, egykor harmonikusan éltek együtt az emberekkel, és fokozatosan akkora turistalátványossággá váltak, mint a környékbeli vulkán. Először 20 éve hoztak kecskéket Alicudiba, valaki ugyanis tenyészteni akarta az állatokat. A terv füstbe ment, a kecskék viszont a szigeten maradta. Mára nyomasztóan elszaporodtak, és immár a lakott területeken is előfordulnak, károsítják az ültetett növényeket, illetve pusztítják a kerteket. Arra is képesek, hogy ledöntsék a kisebb kőfalakat, és bemerészkednek akár a lakott házakba is - írja a vg.hu.

Semmiképpen sem akarjuk leölni az állatokat, ezért örökbe adnánk őket. Bárki kérhet kecskét, nem kell gazdálkodónak lennie, és mennyiségi korlátozás sincs. Már többen telefonáltak a kecskék miatt, például egy Vulcano-szigeten lakó gazdálkodó is, aki ricotta sajtot készít, amihez kiváló a kecsketej

- mondta Riccardo Gullo, a sziget polgármestere. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?