2020. július 11. szombat Nóra, Lili

Hírek - Élelmiszer

A hónap végéig lehet jelentkezni triflák-képzésre

A föld alatti gombák - triflák - gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzés lebonyolítására vár jelentkezőket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
 
 

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal által szervezett oktatásra azért van szükség, mert a föld alatti gombák - ilyen például a szarvasgomba - gyűjtéséről szóló minisztériumi rendelet alapján 2013-tól föld alatti gombát csak az a személy gyűjthet, aki a Nébih szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó képzést eredményesen elvégezte. Ennek a hatósági jellegű képzésnek a lebonyolítására október 31-ig várja a triflagyűjtéssel foglalkozó szervezetek jelentkezését a Nébih Erdészeti Igazgatósága.

A képzések megszervezésre olyan szervezetek jelentkezhetnek, amelyek Magyarországon vannak bejegyezve, alapító okiratukban, alapszabályukban tevékenységként szerepel a szarvasgombagyűjtés, és egyebek között vállalják, hogy az első képzést legkésőbb ez év december 31-ig lebonyolítják. A képzésre jelentkező szervezetek akkreditálást a Nébih saját hatáskörben végzi. A mostani felhívás során legfeljebb három - az értékelés alapján leginkább megfelelő - szervezetet választják ki. A képzés kötelező témaköreit, a pályázati feltételeket és a benyújtandó dokumentumokat is tartalmazó részletes felhívást a Nébih honlapján tették közzé.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu