2021. március 1. hétfő Albin

Hírek - Élelmiszer

Agrárkamarai választások: regisztrálták a küzdő feleket

Az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) augusztus 9-én tartott ülésén az agrárgazdasági kamarai választásokra nyilvántartásba vette jelölő szervezetként a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét (MOSZ), illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (MAGOSZ) és a szövetséget támogató 17 szakmai, érdekképviseleti szervezetet.
 
 

A július 15-i határidőig két szervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége, illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége kezdeményezte az Országos Kamarai Választási Bizottságnál, hogy jelölő szervezetként vegyék nyilvántartásba az agrárgazdasági kamarai választásokra. A MAGOSZ a nyilvántartásba vételi kérelme mellett benyújtotta 17 érdekképviseleti szervezet támogató nyilatkozatát is.

Az OKVB augusztus 9-én tartott ülésén megállapította, hogy a jelölő és a támogató szervezetek megfelelnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) alapszabályában meghatározott feltételeknek, így egyhangúlag támogatta a MOSZ és a MAGOSZ nyilvántartásba vételét jelölő szervezetként - áll a NAK közleményében. Támogató szervezetként pedig a MAGOSZ-t patronáló17 szakmai, érdekképviseleti szervezetet regisztrálták. Ezek a következők: Baromfi Termék Tanács, Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége, Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA , Gabonatermesztők Országos Szövetsége, HANGYA Szövetkezetek együttműködése, Kisgazda Polgári Egyesület, Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége, Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, Magyar Állattenyésztők Szövetsége, Magyar Biokultúra Szövetség, Magyar Díszkertészek Szövetsége, Magyar Dohánytermelők Országos Szövetsége, Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Országos Erdészeti Egyesület, Országos Magyar Méhészeti Egyesület, Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A közlemény szerint az OKVB a nyilvántartásba vételről a jelölő szervezeteket írásban értesíti. A nyilvántartásba vételről szóló döntés a MAGOSZ-t és a MOSZ-t feljogosítja arra, hogy tagot delegáljon az OKVB-be. A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát legkésőbb szeptember 8-ig kell eljuttatniuk az OKVB-nek.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu