2023. március 27. hétfő Hajnalka

Törvénymódosítást követel a MOSZ: ez rengeteg termelő életét megváltoztathatja

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) a legteljesebb mértékig egyetért a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésével, amely az ellen tiltakozik, hogy egyes önkormányzatok földadót vetnek ki. A MOSZ emellett egy olyan törvénymódosító egyéni indítvány benyújtását szeretné, amely megtiltja az ilyen földadók kivetését - derült ki a szervezet közleményéből.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, a legtöbbet Jakab István, a MAGOSZ Elnöke és Győrffy Balázs, a NAK Elnöke tehetne. A MOSZ számtalanszor tiltakozott az ellen, hogy az adótörvények 2020 óta lehetőséget teremtettek az önkormányzatoknak földadó kivetésére. A szövetség már a törvény megszületésekor, és azóta is többször tiltakozott, legutóbb éppen a hódmezővásárhelyi földadó kivetése ellen.

A MOSZ arra szólította fel Jakab István és Győrffy Balázs képviselő urakat, hogy soron kívül nyújtsanak be olyan törvénymódosító egyéni indítványt, amely módosítja az országgyűlés által elfogadott törvényt, megtiltja a földadó kivetését. A szövetség meggyőződése, hogy "látszat-petícióknál" ez a megoldás tisztességesebb és hatékonyabb lenne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?