Törvénymódosítást követel a MOSZ: ez rengeteg termelő életét megváltoztathatja

Törvénymódosítást követel a MOSZ: ez rengeteg termelő életét megváltoztathatja

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) a legteljesebb mértékig egyetért a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésével, amely az ellen tiltakozik, hogy egyes önkormányzatok földadót vetnek ki. A MOSZ emellett egy olyan törvénymódosító egyéni indítvány benyújtását szeretné, amely megtiltja az ilyen földadók kivetését - derült ki a szervezet közleményéből.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, a legtöbbet Jakab István, a MAGOSZ Elnöke és Győrffy Balázs, a NAK Elnöke tehetne. A MOSZ számtalanszor tiltakozott az ellen, hogy az adótörvények 2020 óta lehetőséget teremtettek az önkormányzatoknak földadó kivetésére. A szövetség már a törvény megszületésekor, és azóta is többször tiltakozott, legutóbb éppen a hódmezővásárhelyi földadó kivetése ellen.

A MOSZ arra szólította fel Jakab István és Győrffy Balázs képviselő urakat, hogy soron kívül nyújtsanak be olyan törvénymódosító egyéni indítványt, amely módosítja az országgyűlés által elfogadott törvényt, megtiltja a földadó kivetését. A szövetség meggyőződése, hogy "látszat-petícióknál" ez a megoldás tisztességesebb és hatékonyabb lenne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?