Törvénymódosítást követel a MOSZ: ez rengeteg termelő életét megváltoztathatja

Törvénymódosítást követel a MOSZ: ez rengeteg termelő életét megváltoztathatja

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) a legteljesebb mértékig egyetért a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésével, amely az ellen tiltakozik, hogy egyes önkormányzatok földadót vetnek ki. A MOSZ emellett egy olyan törvénymódosító egyéni indítvány benyújtását szeretné, amely megtiltja az ilyen földadók kivetését - derült ki a szervezet közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, a legtöbbet Jakab István, a MAGOSZ Elnöke és Győrffy Balázs, a NAK Elnöke tehetne. A MOSZ számtalanszor tiltakozott az ellen, hogy az adótörvények 2020 óta lehetőséget teremtettek az önkormányzatoknak földadó kivetésére. A szövetség már a törvény megszületésekor, és azóta is többször tiltakozott, legutóbb éppen a hódmezővásárhelyi földadó kivetése ellen.

A MOSZ arra szólította fel Jakab István és Győrffy Balázs képviselő urakat, hogy soron kívül nyújtsanak be olyan törvénymódosító egyéni indítványt, amely módosítja az országgyűlés által elfogadott törvényt, megtiltja a földadó kivetését. A szövetség meggyőződése, hogy "látszat-petícióknál" ez a megoldás tisztességesebb és hatékonyabb lenne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?