2021. október 19. kedd Nándor

Hírek - Élelmiszer

Arab üzletemberek vetettek szemet a magyar élelmiszeriparra

Arab küldöttség érkezett Magyarországra.
 
 

Magyarországon kezdett hivatalos tárgyalásokat kedden Halífa Ahmad Ál Alí, az Abu Dhabi Élelmezésbiztonsági Központ ügyvezető igazgatója és üzleti kísérete - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hétfői delegáció a szaktárca meghívására érkezett Magyarországra, az idén februárjában Dubaiban megkezdett államtitkári szintű tárgyalássorozat folytatásaként. Ezek a megbeszélések szervesen illeszkednek a Keleti Nyitás külgazdasági stratégia koncepciójába - jegyzik meg a minisztériumban.


Az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett üzleti delegáció elsődlegesen - a háromnapos tárgyalás során - a Magyarországgal folytatott külkereskedelmi forgalom élénkítésében és az élelmiszeripari befektetésekben rejlő lehetőségeket kívánja alaposan feltérképezni az élelmezésbiztonság szempontjából. A küldöttség ezért három nap alatt több hivatalos és szakmai programon vesz részt, kapcsolatot teremtve mind a kormányzati, mind az üzleti szféra képviselőivel.

Az együttműködés elmélyítése érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden hivatalában fogadta az arab küldöttséget. Csütörtökön - június 19-én - pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes folytat megbeszélést a delegációval.


A delegáció számára a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) által szervezett keddi üzleti fórum pedig alkalmat teremtett a magyar élelmiszer-exportőrökkel való személyes kapcsolatfelvételre. Továbbá a küldöttség több magyar üzembe, illetve mezőgazdasági és élelmiszeripari intézménybe is ellátogat - olvasható a tájékozatóban.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu