Arab üzletemberek vetettek szemet a magyar élelmiszeriparra

MTI
Arab küldöttség érkezett Magyarországra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Magyarországon kezdett hivatalos tárgyalásokat kedden Halífa Ahmad Ál Alí, az Abu Dhabi Élelmezésbiztonsági Központ ügyvezető igazgatója és üzleti kísérete - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a hétfői delegáció a szaktárca meghívására érkezett Magyarországra, az idén februárjában Dubaiban megkezdett államtitkári szintű tárgyalássorozat folytatásaként. Ezek a megbeszélések szervesen illeszkednek a Keleti Nyitás külgazdasági stratégia koncepciójába - jegyzik meg a minisztériumban.

Az Egyesült Arab Emirátusokból érkezett üzleti delegáció elsődlegesen - a háromnapos tárgyalás során - a Magyarországgal folytatott külkereskedelmi forgalom élénkítésében és az élelmiszeripari befektetésekben rejlő lehetőségeket kívánja alaposan feltérképezni az élelmezésbiztonság szempontjából. A küldöttség ezért három nap alatt több hivatalos és szakmai programon vesz részt, kapcsolatot teremtve mind a kormányzati, mind az üzleti szféra képviselőivel.

Az együttműködés elmélyítése érdekében Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden hivatalában fogadta az arab küldöttséget. Csütörtökön - június 19-én - pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter-helyettes folytat megbeszélést a delegációval.

A delegáció számára a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) által szervezett keddi üzleti fórum pedig alkalmat teremtett a magyar élelmiszer-exportőrökkel való személyes kapcsolatfelvételre. Továbbá a küldöttség több magyar üzembe, illetve mezőgazdasági és élelmiszeripari intézménybe is ellátogat - olvasható a tájékozatóban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?