2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Élelmiszer

Belga kézbe került a bajai hűtőház, ahonnan a halálos mirelitzöldség származott

A belga Greenyard eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű vállalkozásnak, többek között azt a bajai hűtőházat, amelyből a fertőzött zöldségek kerültek ki múlt évben. A vételárat a Greenyard nem közölte.
 
 

Tavaly júniusban kellett bezárni a hűtőházat, mert olyan fertőzött zöldségeket exportáltak onnan, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak. A termelést pár hónap múlva újraindították, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb működési szabályzatot dolgoztak ki.

A Greenyard becslése szerint körülbelül 10 milliárd forint bevételtől estek el az ügy miatt, ráadásul ez nem a kár teljes összege: a biztosító ugyanis a kár egy részét megfizette, a 10 millió csak a „maradék”. Az összeg jelentős részét az emésztette fel, hogy helyreállítsák a Greenyard jó hírét, emiatt sem meglepő az értékesítés – írta a Q7.

A felek a közleményben leszögezték, hogy a Roger & Roger a tulajdoni elemekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot illetve kukorica alapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkalmazottat foglalkoztat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben