Belga kézbe került a bajai hűtőház, ahonnan a halálos mirelitzöldség származott

agrarszektor.hu
A belga Greenyard eladta magyarországi érdekeltségeit a szintén Belga Roger & Roger nevű vállalkozásnak, többek között azt a bajai hűtőházat, amelyből a fertőzött zöldségek kerültek ki múlt évben. A vételárat a Greenyard nem közölte.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaly júniusban kellett bezárni a hűtőházat, mert olyan fertőzött zöldségeket exportáltak onnan, amelyek fogyasztásába Nyugat-Európában kilencen belehaltak. A termelést pár hónap múlva újraindították, miután a fertőzés okát azonosították, és ahogy akkor jelezték, az előírt biztonsági követelményeknél is szigorúbb működési szabályzatot dolgoztak ki.

A Greenyard becslése szerint körülbelül 10 milliárd forint bevételtől estek el az ügy miatt, ráadásul ez nem a kár teljes összege: a biztosító ugyanis a kár egy részét megfizette, a 10 millió csak a "maradék". Az összeg jelentős részét az emésztette fel, hogy helyreállítsák a Greenyard jó hírét, emiatt sem meglepő az értékesítés - írta a Q7.

A felek a közleményben leszögezték, hogy a Roger & Roger a tulajdoni elemekkel együtt a dolgozókat is átvette, és az üzem fejlesztését ígéri. A cég a flandriai Dick család tulajdonában van, 20 éve alakult, és eddig elsősorban burgonyaszirmot illetve kukorica alapú chipseket gyártott. Jelenleg 20 országba exportál, és 350 alkalmazottat foglalkoztat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02